Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste teaser van William en Kate in The Crown seizoen 6

Seizoen 6 van Netflix-serie The Crown verschijnt nog lang niet, de opnames zijn nog bezig. Daarvan zijn nu de eerste beelden. Hier is de eerste glimp van prins William en Kate.

Het vijfde seizoen van The Crown leidde tot meer controverse dan de seizoenen ervoor. Het uitvoerig behandelen van de tampongate stuitte op kritiek, James Bond-icoon Judi Dench eiste een disclaimer wegens ‘botte sensatiezucht’, dat soort dingen.

The Crown seizoen 6 komt dicht bij het nu

Waar The Crown begon rond de kroning van Queen Elizabeth in 1952, is er vervolgens in vijf seizoen met een grote vaart door de tijd geraasd. In het afgelopen seizoen zag je hoe Diana zich los worstelde van prins Charles en er op een scheiding werd overgegaan. Langzaam maar zeker wordt toegewerkt naar haar dood, gezien de tijdslijn en beginnende relatie met Dodi Fayed.

De dood van Diana wordt een een van de grote gebeurtenissen in The Crown seizoen 6, waarna er waarschijnlijk weer grote sprongen worden gemaakt in de tijd. Zo worden kijkers van de Netflix-serie getuige van de ontmoeting tussen prins William en zijn huidige vrouw Kate.

Eerste beelden William en Kate

William en Kate worden gespeeld door Ed McVey (21) en Meg Bellamy (19). Het huidige koningskoppel ontmoette elkaar voor het eerst op de Universiteit van St. Andrews in september 2001. Hieronder zie je de eerste beelden van de twee in het nieuwe seizen. Eerst zie je Kate naast een andere jongen, daarna komt William (rode Jas) in beeld.

@shark_bateman

will and kate DUPE #thecrown #willandkate #standrews #royalfamily #standrewsuni #thecrownnetflix #princewilliam #katemidddleton #ukroyals #standrewsuni

♬ original sound – bateman

De beelden van de acteurs die William en Kate in The Crown seizoen 6 spelen, zijn gefilmd door studenten van de universiteit waar de scène is opgenomen. Ook zijn er al eerste foto’s op de filmset verschenen, die je hieronder ziet.

Ed McVey, Meg Bellamy, the crown seizoen 6, eerste beelden prins william en kate
Ed McVey (Afbeelding: ANP / Alamy)
Ed McVey en Meg Bellamy als William en Kate (Afbeelding: ANP / Alamy)

Over het plot van The Crown 6 heeft Netflix nog weinig bekendgemaakt. Maar dat is natuurlijk wel invulbaar, gezien het om een zo realistisch mogelijke weergave van het Britse Koningshuis gaat. Diana verongelukt, William en Kate ontmoeten elkaar, vul de rest maar in. Het watertanden is in ieder geval begonnen, al is er nog geen releasedatum bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.