Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Tesla Cybertruck rijdend gespot en hij oogt anders

Tesla-fans kijken al sinds 2019 reikhalzend uit naar de Cybertruck. Het wachten wordt beloond, want de excentrieke pick-up zal heel binnenkort worden uitgeleverd. De eerste modellen worden nu op de weg gespot, maar die vallen toch een beetje tegen.

De verwachtingen waren dan ook groot. Zo’n vier jaar geleden verscheen de Tesla Cybertruck voor het eerst ten tonele. Een visuele belofte werd op het podium gereden, ondersteund door grote woorden van CEO Elon Musk.

Letterlijk en figuurlijk edgy design

De pick-up had letterlijk en figuurlijk een edgy design. Het plaatwerk zou zijn gemaakt van deuk- en kraswerend staal dat zelfs een kogel zou moeten kunnen stoppen. Dat laatste zou ook gelden voor de raampartij, al verliep een demonstratie daarvan niet geheel volgens plan.

Tesla Cybertruck Elon Musk
De demonstratie van het kogelwerende glas liep niet volgens plan. (Afbeelding: ANP)

Verder is de Tesla Cybertruck voorzien van zes zitplaatsen. Tussen de voorstoelen vind je namelijk een neerklapbaar zitje. Doorlopende led-strips zijn een rage in autoland en de Cybertruck doet er nog een schepje bovenop. Aan de voorkant vind je namelijk niet één, maar twee van deze lichtbalken.

Productieversie Tesla Cybertruck minder futuristisch

Het is dan ook niet vreemd dat veel autoliefhebbers al enige tijd uitkijken naar Tesla’s eigenaardige pick-up. De Cybertruck wordt nu steeds vaker op de weg gespot en blijkt er dan toch ineens iets minder futuristisch uit te zien.

De pick-up oogde in eerste instantie als een conceptauto. Dergelijke studiemodellen hebben altijd die typische conceptuitstraling doordat ze zich niet aan simpele regeltjes hoeven houden, zoals de aanwezigheid van spiegels en ruitenwissers. In aanloop naar de productiestart later dit jaar ondergaat de Tesla Cybertruck nog enkele veranderingen.

Verwijderbare spiegels

De Tesla Cybertruck die op straat is gespot, heeft nu dan ook een ruitenwisser en spiegels die we niet zagen toen de wagen werd geïntroduceerd. De driehoekvormige spiegels blijven wel enigszins in de stijl van het design, maar de auto ziet er daarmee toch wat minder flitsend uit dan eerder getoonde versies. Op Twitter stelt Tesla-CEO Elon Musk dat de spiegels door de eigenaar te verwijderen zijn.

tesla cybertruck rijdend gespot
r/teslamotors (Afbeelding: Reddit)
tesla cybertruck rijdend gespot
r/teslamotors (Afbeelding: Reddit)
tesla cybertruck rijdend gespot
r/teslamotors (Afbeelding: Reddit)

Op de afbeeldingen die op Reddit verschenen, heeft de Tesla Cybertruck, die overigens ook andere wielen heeft dan tijdens zijn introductie, een neus die iets minder scherp getekend lijkt. Maar dat is door de lichtinval lastig in te verifiëren. Tot de eerste Tesla Cybertruck later dit jaar zullen worden uitgeleverd, blijft het gissen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.