Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort wereldhit met superhelden en 100% Rotten Tomatoes

De nieuwe wereldhit van Netflix is een serie over superhelden, maar dan niet uit de universa van Marvel of DC. Check Supacell, met de volle 100% score op Rotten Tomatoes.

Superheldenfilms- en series blijven ongekend populair, maar het Marvel-universum en in mindere mate het DC-universum lijken wat uitgekauwd te zijn. Netflix speelt daar op in met een verfrissende kijk op mensen met superkrachten.

Superheldenserie Supacell op Netflix

Supacell gaat over een groep van vijf gewone mensen die onverwacht superkrachten ontwikkelen. Ze hebben weinig gemeen, behalve één ding: het zijn allemaal Zuid-Londenaren met dezelfde familiegeschiedenis. Het is aan één man, Michael Lasaki, om ze allemaal samen te brengen om de vrouw van wie hij houdt te redden.

Het gezicht van de nieuwe Netflix-serie is Tosin Cole. Hij speelt bezorger Michael Lasaki, die blijkt te kunnen teleporteren en tijdreizen. Je kent deze talentvolle acteur wellicht van zijn rol als Tyrone Downie in de biopic Bob Marley: One Love. De andere superhelden in Supacell zijn Sabrina (telekinese), Andre (supersterk), Rodney (supersnel) en Tayo (onzichtbaar). Ze zijn verenigd door een familiegeschiedenis én de erfelijke sikkelcelziekte. Samen strijden ze tegen een geheime organisatie die hen onder controle wil houden.

100% Rotten Tomatoes voor Britse superhelden

Volgens filmdatawebsite Flixpatrol wordt er op dit moment wereldwijd geen serie meer gestreamd op Netflix dan Supacell, en ook in Nederland voeren de Britse superhelden de ranglijst aan. Maar hoe valt de serie, die is geproduceerd door rapper Rapman?

supacell superhelden serie netflix 100 procent rotten tomatoes
(Afbeelding: Netflix)

Nou, beter dan welke Marvel of DC-film dan ook van de afgelopen jaren. Supacell scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes onder filmcritici en het publiek geeft de sciencefictionserie van Netflix 85%. Dat is hoog. “Rapmans uitgesponnen sciencefictiondrama is indrukwekkend uitgevoerd, spannend geplot en de personages kunnen zich meten met de besten van prestigieuze televisie. Het is ingenieus”, aldus The Guardian. Woorden waarbij we ons voorzichtigjes aansluiten na de eerste aflevering te hebben gezien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.