Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 3 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

6 films met Stranger Things-acteurs die in 2022 uitkomen

In één klap wereldberoemd en de rollen voor het oprapen. De filmwereld ligt aan de voeten van de populaire castleden van de hitserie Stranger Things. Dit zijn films met de (jonge) acteurs die binnenkort uitkomen.

Deel 2 van Stranger Things seizoen 4 is net uitgebracht op Netlix, maar de castleden zijn ook druk geweest met andere projecten. Dat is goed nieuws voor fans; die hoeven niet weer drie jaar te wachten om hun favoriete acteurs te zien schitteren.

Films met Stranger Things-acteurs in 2022

Eigenlijk worden alle castleden van Stranger Things wel gecast voor andere grote rollen. We lichten zes hoofdrolspelers voor je uit.

1. Millie Bobby Brown (Eleven) – Enola Holmes 2

De Britse actrice en model Millie Bobby Brown kennen we natuurlijk beter als Eleven, het meisje met superkrachten dat Hawkins keer op keer moet redden van het kwaad. De actrice is inmiddels een zeer gewilde actrice en heeft al in grote producties gespeeld, zoals Netflix Original Enola Holmes. Het vervolg op de film komt in 2022 uit, een exacte datum is nog niet bekend.

2. Finn Wolfhard (Mike) – Guillermo Del Toro’s Pinnochio

We pakken meteen door met de acteur die het vriendje speelt van Eleven in Stranger Things: Mike, gespeeld door Finn Wolfhard. Hij speelt een rol in Pinokkio en dat heeft niets te maken met zijn grote neus. Het gaat om een animatiefilm waar Finn zijn stem voor leent. De film komt in december 2022 uit.

3. Natalia Dyer (Nancy) – Chestnut

Natalia Dyer (Nancy), stranger things, acteurs, films, 2022. chestnut
Natalia Dyer in Stranger Things (Afbeelding: Netflix)

Natalia Dyer, beter bekend als Nancy Wheeler in Stranger Things, heeft niet stilgezeten. Dit kalenderjaar komt de film Chestnut uit, waarin ze verstrikt raakt in een levensgevaarlijke liefdesdriehoek.

4. Maya Hawke (Robin) – Strangers

Maya Hawke (Robin), acteurs, nieuwe films, stranger things, 2022
Maya Hawke in Stranger Things (Afbeelding: Netflix)

De dochter van acteurs Ethan Hawke en Uma Thurman maakte haar opwachting als Robin in seizoen 3 van Stranger Things. Ze viel meteen op door haar geweldige acteerprestaties. Netflix heeft haar daarom toegevoegd aan een Netflix Original met de naam Strangers. De titel lijkt inderdaad veel op Stranger Things, maar daar houdt de relatie direct op. In Strangers besluiten twee vreemden (verrassend) om de nieuwe relaties van hun exen kapot te maken. Bereid je voor op een wilde rit vol afgunst en moddergooien. Ook deze film komt in 2022 uit.

5. David Harbour (Jim Hopper) – Violent Night

violent night, david harbour, films en series, stranger things acteurs. 2022
David Harbour in Violent Night (Afbeelding: Universal Pictures)

Onze favoriete sterke beer die Jim Hopper speelt in Stranger Things is al lang geen onbekende meer bij het grote publiek. Rond kerst 2022 zien we David Harbour terug als Santa Claus in Violent Night, een actiekomedie die zich afspeelt op kerstavond. De film komt op 2 december 2022 uit.

6. Gaten Matarazzo (Dustin) – Honor Society

Als laatste misschien wel het leukste ventje uit Stranger Things: Dustin. Zijn grappen en grollen en chemie met Steve geven de serie extra elan. Het kon bijna niet uitblijven dat Gaten Matarazzo gevraagd zou worden voor andere producties. En zo geschiedde. Over amper 2 maanden is hij te zien in Honor Society, een heerlijke romantische komedie. De film verschijnt op 29 juli en is te zien via de streamingdienst van Paramount+. De film komt uit op 29 juli 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.