Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Wonder Woman houdt nieuwe Star Wars-film tegen

Star Wars-fans kunnen zich opmaken voor 2022, een briljant jaar vol nieuwe films en series. Maar voor 2023 gooit Wonder Woman vast een beetje roet in het eten. Rogue Squadron, de eerste film na de Skywalker-saga, is mede door haar van de planning gehaald.

Op 29 december begint de nieuwe serie The Book of Boba Fett, en daarna gaat het los. Lees in dit artikel wat 2022 allemaal te bieden heeft in dat universum hier ver, ver vandaan.

Star Wars-film vertraagd door Cleopatra en Wonder Woman

Het eerstvolgende filmproject in de Star Wars-franchise heeft vertraging opgelopen. Rogue Squadron zou in december 2023 uitkomen, maar Disney haalde de film maandag van de planning.

Reden zou zijn dat regisseur Patty Jenkins niet zoals eerder gepland in 2022 aan de slag kan met de film. Zij heeft ook nog twee projecten met actrice Gal Gadot op stapel staan: een film over Cleopatra en een derde deel van hun succesvolle Wonder Woman-reeks. Het is niet duidelijk of beide titels nu voorrang hebben gekregen op de Star Wars-films.

Rogue Squadron zou de eerste film van Star Wars zijn na The Rise of Skywalker uit 2019, waarmee de Skywalker-saga na ruim veertig jaar werd afgesloten. Het project werd eind 2020 aangekondigd en Jenkins liet afgelopen zomer weten dat het script waar ze met Matthew Robinson aan werkt vergevorderd was.

Naast Rogue Squadron meerdere ijzers in het vuur

Producent Lucasfilm, dat sinds 2012 onderdeel is van Disney, heeft niet bekendgemaakt of het eerst aan een andere film gaat beginnen nu Rogue Squadron is vertraagd. De studio heeft verschillende mogelijkheden op de plank liggen. Eerder werd duidelijk dat zowel Kevin Feige, de baas van Marvel Studios, als regisseur Taika Waititi een Star Wars-project in ontwikkeling heeft.

In tegenstelling tot de nieuwe Star Wars-film is het script van Wonder Woman 3 vol in beweging. Daarover lees je hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.