Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 4 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Spotify wrapt personeel in deken van droefheid met massa-ontslag

Spotify is met een grote bezem door het personeelshok gegaan. De muziekstreamingdienst heeft een massa-ontslag aangekondigd.

Terwijl de wereld in de ban is van Spotify Wrapped en daarmee op social media een stortvloed aan gratis reclame krijgt, is het hommeles achter de schermen. Waar het bedrijf in 2021 nog een van de meest geliefde werkgevers was, moet het personeel nu vrezen voor zijn baan. Het gaat al even wat minder met de muziekstreamdienst. Zo kelderden de aandelen vorig jaar al, al gaf die daling een enigszins vertekend beeld.

Massaontslag bij Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify gaat zeker honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij afscheid van ongeveer 17 procent van zijn personeelsbestand, meldt BBC.

Hoeveel arbeidsplaatsen er precies verdwijnen, is niet duidelijk. Begin dit jaar kondigde Spotify al een reductie aan van 6 procent van de banen. Dat zou toen zijn neergekomen op bijna 600 van de circa 9.800 arbeidsplaatsen.

Naast boze artiesten ook boos personeel

Muzikanten zijn eerder al in het harnas gejaagd met onder meer de verkeerd vallende slogan ‘Dance like nobody is paying’. Daarnaast komen artiesten regelmatig in actie tegen het dubieuze beleid van Spotify.

Nu is het achter de schermen ook onrustig, en zal het personeel ongetwijfeld ook wel eens in actie komen. Als er maar geen staking à la Hollywood achteraan komt.

Spotify-playlist van 20 miljoen

Maar goed, verandering van spijs doet eten. Tijd voor iets nieuws. Wellicht kan het ontslagen personeel eens in gesprek gaan met Kristina Simmons en nog één keer achterom kijken naar Spotify. Onder meer dankzij haar playlist op de streamingdienst rijfde deze jonge Amerikaanse durfkapitalist meer dan 20 miljoen dollar binnen. “Ik probeer dingen anders aan te pakken.” Lees hier haar verhaal.

Lees ook hoeveel artiesten per stream verdienen. Dan snappen we dat de mindere goden niet helemaal tevreden zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.