Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Spotify privé houden? Zo fix je het met één druk op de knop

Dankzij de ingebouwde sociale functies in Spotify is jouw muzieksmaak makkelijk zichtbaar voor iedereen. Niet iedereen kan deze functie echter waarderen en daarom kan het fijn zijn om de hele boel op privé te zetten. Binnen Spotify is die functie niet makkelijk voor handen, helaas. Gelukkig hebben we een zeer goede oplossing zodat je voortaan geen schaamte hoeft te ervaren bij het samenstellen van je eigen playlist.

Google-ingenieur Eric Andrew Lewis is je vriend als het om Spotify gaat. Deze slimme jongen heeft met  behulp van het Glitch-platform, een website gebouwd waarmee je al je Spotify-playlists privé kunt maken met een klik op een knop. Het principe werkt heel simpel. Je klikt op een knop op de website om verbinding te maken met jouw eigen Spotify-account. Het past automatisch de privacy-instellingen op de geselecteerde playlists aan. Wat het dus doet, is simpelweg de playlists verbergen. Alleen jij kunt ze zien en gebruiken.

?Lees ook: ‘Spotify onthult jouw meest beluisterde nummers en artiesten van 2018’ ?

Artificial Intelligence

Zoals gezegd wordt deze tool gehost op Glitch, een sandboxplatform dat door ontwikkelaars wordt gebruikt voor hun creatieve inspanningen en experimenten. Glitch wordt meestal gebruikt voor kunstprojecten en zelflerende software. Normaal gesproken zou je daar als doorsnee consument weinig mee op hebben, in dit geval is het een perfecte uitkomst.

Thenextweb

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.