Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

South Park-legende heeft ‘nieuw bewijs’ echte moordenaar JFK

Rob Reiner, het grote idool van Cartman en mikpunt van spot in South Park, laat opnieuw van zich horen. De acteur-regisseur beweert in zijn nieuwe podcast Who Killed JFK te weten door wie de Amerikaanse president daadwerkelijk vermoord is.

Nog net op tijd voor Netflix om het script van de aangekondigde ‘Amerikaanse The Crown aan te passen.

South Park-legende Rob Reiner

Sigaretten zijn alvast niet de dader. John F. Kennedy rookte wel af en toe, maar dan liefst sigaren. In de South Park-aflevering genaamd Butt Out was Rob Reiner nog het mikpunt van spot omwille van zijn campagne tegen rokers, ondanks zelf een hoger cholesterol-gehalte te hebben dan een sumo-worstelaar.

En ter ere van de 200ste aflevering van de cartoonserie maakte het idool van Cartman (zie hierboven) nog een laatste opwachting. Maar nu laat de regisseur van onder andere LBJ en Stand By Me opnieuw van zich spreken.

‘Nieuw bewijs over moordenaar JFK’

Samen met journaliste Soledad O’Brien dook Rob Reiner voor de nieuwe tiendelige podcastserie Who Killed JFK in de archieven over de aanslag op de Amerikaanse president. Ook voelde het duo meerdere agenten van de Secret Service en de CIA aan de tand over de gebeurtenissen gedurende die fatale dag op 22 november 1963 in Dallas. De eerste aflevering staat inmiddels online op Spotify en kun je hieronder beluisteren.

Aan Variety liet de South Park-legende er alvast geen twijfel over bestaan. Lee Harvey Oswald was in ieder geval niet de moordenaar.

“Zestig jaar geleden werd president John F. Kennedy op klaarlichte dag neergeschoten in de straten van Dallas. Tot op vandaag blijft dit het grootste moordmysterie in de Amerikaanse geschiedenis”, aldus Reiner. “Het Amerikaanse volk verdient het om de waarheid te weten over wat er op die noodlottige dag is gebeurd. Who Killed JFK? neemt de luisteraar mee op reis om die waarheid middels nieuw bewijs te onthullen.”

Onthulling in laatste aflevering podcast

Maar op de grootste onthulling zal het uiteraard wachten zijn tot de allerlaatste aflevering van de podcast. Tijd genoeg voor een nieuwe hoofdrol in South Park.

South Park-personages als echte mensen in live-action AI-serie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.