Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Sofia Vergara als Cocaine Godmother in nieuwe serie Narcos-makers

In de aankomende Netflix-serie Griselda gaat Sofia Vergara de Cocaine Godmother dan wel Zwarte Weduwe weduwe spelen. Bij de serie zijn meerdere makers van Narcos betrokken, maar de nieuwe miniserie staat los van die Netflix Original.

Deze maand verschijnt Narcos: Mexico op Netflix, waar de banden met Colombia behoorlijk zijn aangehaald. Intussen waren sommige makers van de show betrokken bij een zijproject, dat nu steeds meer gestalte krijgt.

Sofia Vergara als Cocaine Godmother in Netflix Original

Voor de nieuwe miniserie van Netflix kruipt Sofia Vergara in de huid van Griselda Blanco. Zij staat bekend als de Cocaine Godmother en Zwarte Weduwe. De Modern Family-actrice is tevens een van de producenten van serie, vernoemd naar de voornaam van de vrouwelijke drugshandelaar.

De zesdelige Netflix Original volgt het leven van Griselda Blanco, die het ver schopte in het beruchte Medellin-kartel en samenwerkte met Pablo Escobar. Ze staat te boek als de eerste vrouwelijke crimineel die miljardair werd van haar illegale praktijken en werd geschuwd om haar keiharde aanpak. De bijnaam Zwarte Weduwe kreeg ze naar verluidt omdat ze opdracht gaf tot tweehonderd liquidaties. De Cocaine Godmother werd in 1985 opgepakt in Miami en zat achttien jaar vast in Amerika. Na haar vrijlating werd ze uitgezet naar Colombia, waar ze meteen onderdook. In 2012 werd ze vermoord. Sofia Vergara is niet de eerste actrice die haar speelt. In 2017 kwam er al een film uit over de cocaïne-icoon, met Catherine Zeta-Jones in de hoofdrol.

Griselda komt deels van de makers van Narcos

Aan serie Griselda werken een meerdere producenten mee van de Netflix Original Narcos, die ook over het Medellin-kartel ging. Maar de makers dat het om twee losstaande programma’s gaat. Blanco was in 2017 onderwerp van televisiefilm Cocaine Godmother, waarin ze werd gespeeld door Catherine Zeta-Jones.

Dat Sofia Vergara een rasechte Colombiaanse is, liet ze onlangs zien tijdens Internationale Koffiedag. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.