Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: New Balance 990v4

De New Balance 990 stamt uit de eighties en is zo goed, dat het merk nooit is gestopt met de productie. Wel is het design van de sneakers door de jaren heen een beetje bijgewerkt, zo ook bij deze 990v4.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een tijdloos paar schoenen, met een tijdloos prijskaartje.

New Balance Made in USA 990v4

“Toen hij in 1982 voor het eerst werd geïntroduceerd, had de 990 een elegante, ingetogen grijze kleurstelling en een destijds ongehoord prijskaartje van drie cijfers”, stelt het merk immers zelf over de sneakers. Met een prijs van 240 euro is deze 990v4 nog altijd niet bepaald goedkoop te noemen. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug: een exclusieve sneaker die iedere outfit er beter uit laat zien.

Deze versie van de New Balance Made in USA 990v4, zoals hij voluit wordt genoemd, is de nieuwste toevoeging aan de seizoenscollectie. Hij onderscheidt zich volgens het merk met zijn grijze, zwarte en witte kleurengebruik in combinatie met de verschillende materialen zoals nubuck, mesh en opgeruwd suède. Meer dan 70 procent van het materiaal komt uit de Verenigde Staten, waardoor New Balance het Made in USA-label eraan gehangen heeft.

Van perfecte hardloopschoenen tot stijlvolle sneakers

“De oorspronkelijke ontwerpers van de 990 hadden de opdracht om de beste hardloopschoen op de markt te maken”, schrijft het merk op zijn site over de New Balance 990. “Het eindproduct voldeed ruimschoots aan de verwachtingen en voor fanatieke hardlopers en trendsetters was de 990 een teken van kwaliteit en superieure smaak.”

Puma en Porsche creëren samen verrassend betaalbare sneakers

Als je het met die laatste stelling niet eens bent, dan hebben we nog een alternatief voor je. Andere hardloopschoenen die door de jaren zijn uitgegroeid tot iconen uit de modewereld, zijn deze high-tech Asics. Dat is overigens niet de enige gelijkenis met deze New Balance Made in USA 990v4; coole schoenen kosten nou eenmaal geld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.