Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Stijl 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: Hoka x END Mafate Speed 2 en Kaha Low

De merken Hoka en END slaan de handen ineen voor niet één, maar twee offroad sneakers. Ze zijn gemaakt om mee door de wildste wildernissen te stappen, maar gewoon over de kinderkopjes in de binnenstad mag ook.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar schoenen dat die je niet uit hoeft te trekken als je na een dag in het bos nog de stad in wil.

Hoka x END Mafate Speed 2 en Kaha Low

Hoka en END hebben zich met hun nieuwe sneakers laten inspireren door de wereldwijde overlanding-trend. Dit houdt in dat je naar afgelegen gebieden reist om daar te survivallen, hiken en kamperen. In Nederland kennen we het fenomeen niet zo, maar in Australië en de Verenigde Staten krijgt menig kind het met de paplepel ingegoten (dan wel door de strot geduwd).

Ook qua kleurenpalet hebben de makers zich laten inspireren door natuurlijke landschappen. Als je goed kijkt, zie je de droge vlaktes van de woestijn en de weelderige diepten van de jungle erin terug. Dit zijn overigens niet onze woorden, maar die van de ontwerper. We moeten echter bekennen dat we het er wel uithalen.

Gelukkig hoef je geen diploma in bushcrafting te laten zien om deze schoenen aan te schaffen. De Mafate Speed 2 is voor iedereen verkrijgbaar voor een adviesprijs van 180 euro en de Kaha Low voor een adviesprijs van 210 euro. Ze zijn op het moment van schrijven nog niet te koop, aangezien de officiële lancering pas over twee dagen plaatsvindt, op 15 maart 2024. Ons vermoeden is dat je tegen die tijd op deze pagina snel genoeg vindt hoe je een paar kunt aanschaffen.

De sneakers van gisteren: Air Jordan 1 Low SE Craft

Gisteren waren de sneakers van de dag niet woestijngeel of junglegroen, maar matzwart. Check de stijlvolle stappers die eveneens geschikt zijn voor wilde avonturen, maar dan in de stad: Air Jordan 1 Low SE Craft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.