Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 23 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Adidas Country OG Low Trainers

Veel populaire sneakers komen voort uit sportschoenen. Dat is in het geval van deze Adidas Country OG Low Trainers niet anders.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag belichten we een set ingetogen stappers die zijn oorsprong kent in 1972.

Adidas Country OG Low Trainers

Deze schoenen ontwikkelde Adidas namelijk in aanloop naar de Olympische Spelen van München die toen gehouden werden. Waar de sneakers destijds met name gedragen werden door de atleten, zijn de schoenen inmiddels uitgegroeid tot een model voor iedereen. Eerder deze week zagen we dat ook al met de stijlvolle New Balance 990v4, waar tijdens de ontwikkeling in de jaren tachtig als doel werd gesteld de perfecte hardloopschoen te creëren.

Afijn, terug naar de Adidas Country OG Low Trainers. Het hardloop-dna vind je ook nu nog terug in de sneakers. “Alle details waar hardlopers vroeger zo van hielden, zijn er nog steeds: de zachte demping, de gripvaste buitenzool en het lage profiel”, schrijft Adidas zelf over de schoenen. Zie jij jezelf al in deze Adidasjes paraderen? Voor 140 euro ben je de man.

Sneakers van gisteren

Gisteren focusten we ons op de Onitsuka Tiger Mexico 66. Een ouder model dat plots enorm aan populariteit wint. De schoenen zijn dus niet nieuw, maar lijken wel dé sneakers van 2024 te worden.

Puma en Porsche creëren samen verrassend betaalbare sneakers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.