Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

HBO Max scoort wereldhit met absurde adult-animatieserie

Geen megaserie als Game of Thrones of Succession, maar de volwassen tekenfilm Smiling Friends is de nieuwe wereldhit van HBO Max. Adult animatie, maar heel anders dan bijvoorbeeld South Park of The Simpsons.

In deze tekenfilm zie je per aflevering verschillende animatiestijlen en technieken, die dwars door elkaar worden gemixt. Denk aan traditionele animatie, CGI, rotoscoping, stop-motion 3D en geïntegreerde live-action. Daarbij wordt het podium geboden aan verschillende tekenaars, waardoor iedere nieuwe aflevering weer een verrassing is. Verwacht veel satire, absurdisme en zwarte humor.

Smiling Friends op HBO Max

Smiling Friends is een geanimeerde televisieserie van Adult Swim, gemaakt door Zach Hadel en Michael Cusack. De serie draait om de surrealistische tegenslagen van een klein bedrijf en zijn vier werknemers en hun baas die zich toeleggen op het laten lachen van hun klanten.

Seizoen 2 staat nu op HBO Max. Net als in seizoen 1 is het weer een heerlijke mix van stijlen op het gebied van zowel animatie als humor.

Hilarische adult-animatie slaat aan

Op Rotten Tomatoes heeft de HBO Max-hit een score van 95% onder het publiek. “Hoewel de humor misschien niet iedereen aanspreekt, is Smiling Friends een van de beste komische adult-animatieseries die ik ooit heb gezien. De mix van verschillende tekenstijlen en animatoren geeft de show een constant fris gevoel”, aldus een RT-reviewer.

smiling friends 2 hbo max adult animatieserie
(Afbeelding: Adult Swim)

Een andere treffende review: “Deze show is absoluut hilarisch. Smiling Friends brengt bizar veel internethumor die maar weinig andere series zo accuraat kunnen weergeven”. Of nog korter: “Oh ja, dit is goed. Ik heb hier niet eens een diepgaand commentaar op. Dit is gewoon steengoed.” De animatieserie Smiling Friends van Adult Swim is nu te streamen op HBO Max.

De beste animatieseries op Netflix

Heb je wel Netflix maar geen HBO Max? Check dan de beste tekenfilms voor volwassenen op Netflix, van Archer tot Bojack Horseman.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.