Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient de ‘armste’ Oranje-speler uit voorselectie EK 2024

In de voorselectie van het Nederlands Elftal loopt iemand rond die 69 keer zo weinig verdient als Virgil van Dijk. Het salaris van de slechtst betaalde Oranje-speler uit de voorselectie van het EK 2024.

Het EK 2024 in Duitsland staat voor de deur. Nog even duimen dat Ian Maatsen niet geblesseerd raakt tijdens de Champions League-finale en gaan. In de ranglijst op het gebied van totale transferwaarde staat het Nederlands Elftal er aardig voor. Maar het salaris van een nieuwe naam haalt dat gemiddelde wel behoorlijk omlaag.

Nick Olij in Oranje-voorselectie EK 2024

We zullen niet om de hete brij heen draaien: doelman Nick Olij is de slechtst betaalde speler in de voorselectie van het Nederlands Elftal voor het EK 2024. Niet zo vreemd, gezien hij bij Sparta speelt en de rest bij clubs als FC Barcelona, Liverpool en Manchester City.

salaris, nick olij, virgil van dijk, oranje
Nick Olij (Afbeelding: ANP)

Oké, met Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow in de voorselectie van het Nederlands Elftal is de kans klein dat Nick Olij daadwerkelijk meegaat naar het EK 2024. En dan staat Marco Bizot, die door familieomstandigheden niet met Oranje meegaat op trainingskamp, ook nog boven de Sparta-doelman in de pikorde.

Salaris van slechtst betaalde speler Nederlands Elftal

Het salaris van Nick Olij is volgens het doorgaans goed ingevoerde Capology 190.000 euro bruto per jaar en 3.654 euro per week. Wij zouden er direct voor tekenen, maar op het Georgische Elftal na zullen er weinig spelers op het EK 2024 rondlopen die minder verdienen.

Slechtst betaalde Oranje-speler verdient 69 keer zo weinig als Van Dijk
Van Dijk verdient 69 keer zoveel (Afbeelding: ANP)

Vergelijken we het met Nederlands Elftal-aanvoerder Virgil, die 13.243.874 euro bruto per jaar en 254.690 euro bruto per week verdient, dan moet Nick Olij het doen met een salaris dat 69 keer minder is. En zo zijn er veel meer spelers uit de Oranje-voorselectie van het EK 2024 die in één week meer verdienen dan de Sparta-doelman in een jaar. Maar op een eindtoernooi draait het om eer, niet om geld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.