Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Sjaak Swart onthult geniaal Johan Cruijff-shirt met mix van zijn clubs

Ter ere van de 75e geboortedag van Johan Cruijff komt het merk Cruyff in samenwerking met Blood In Blood Out met een geniaal shirt. Niemand minder dan Sjaak Swart onthulde het voetbalshirt, een mash-up van Ajax en FC Barcelona. Dat deed hij samen met de talentvolle voetballer Anass Salah-Eddine.

Dat Johan Cruijff gisteren 75 jaar geworden zou zijn, is op heel veel manieren gevierd. Zo zond VPRO de heerlijke documentaire JC uit, over de mens achter de voetballer. En NOS kwam met The Unknown, een docu met nooit eerder vertoonde beelden. Beide verplichte kost om terug te kijken.

Cruyff x Blood in Blood Out ’75 El Flaco Shirt’

En ja, als merk Cruyff doe je daar natuurlijk ook iets mee. Om 75 jaar Johan Cruijff te eren, werden de krachten gebundeld met Blood In Blood Out, een merk dat unieke voetbalshirts op de markt brengt, regelmatig bestaande uit een mix van clubs. En bij het shirt ‘El Flaco’ (‘de magere’, een van Cruijffs bijnamen in Spanje) is dat natuurlijk een mash-up van Ajax en FC Barcelona.

Cruyff x Blood in Blood Out 75 El Flaco Shirt
(Afbeelding: Cruyff)

De linkerhelft bestaat uit het klassieke shirt van Ajax, met het Cruyff-logo op de borst. In de rechterhelft zie je het klassieke shirt van FC Barcelona, met het logo van Blood In Blood Out op de borst. Je koopt het shirt voor 59 euro, en je moet er snel bij zijn, want op het moment van schrijven zijn de maten XL en XXL al uitverkocht. In de collectie vind je ook voetbalbroekjes en een voetbal. Het tenue is ook beschikbaar in kindermaten.

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart eert zijn gabber Johan Cruijff

Minstens even mooi als het Cruyff x Blood in Blood Out ’75 El Flaco Shirt’ is de campagne, waar jong en oud samenkomen. Zo poseert de 83-jarige Sjaak Swart, die samen met Johan Cruijff bij het gouden Ajax van de jaren 70 alle mogelijke prijzen heeft gewonnen, trots in het shirt. De andere ster in de campagne is het 20-jarige talent Anass Salah-Eddine, die op het punt van doorbreken staat in Ajax 1. Bekijk de foto’s en video hieronder.

Sjaak Swart is sowieso op zijn oude dag nog volledig bij de tijd. Check ook deze campagne in Prada en Balenciaga. “Zal wel een verkooprecordje worden”, zei de oud-teamgenoot en vriend van Johan Cruijff destijds.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.