Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad, John Wick en Samuel L. komen samen in nieuwe film

Samuel L. Jackson jaagt op een seriemoordenaar in een nieuwe thriller van de regisseur achter Breaking Bad en Better Call Saul, afgeleverd door de studio achter John Wick. Wat wil je nog meer? Check Damaged.

Dat het Marvel Cinematic Universe op zijn gat ligt, betekent niet dat Nick Fury stilzit. Integendeel: Samuel L. Jackson pakt nog filmrol na filmrol. Met Argylle en het minder bekende The Protegé in de achteruitkijkspiegel kunnen we echter nou niet bepaald van Oscars-kaliber films spreken. Een ding weet je met de ondertussen 75-jarige acteur echter wel zeker: je krijgt a good time voorgeschoteld.

Samuel L. Jackson jaagt op serial killer

We waren dan ook direct enthousiast toen de eerste trailer voor Damaged in onze digitale brievenbus belandde. Een ‘serial killer thriller’ uit de stal van Lionsgate, de studio achter onder meer de John Wick-films, met niemand minder dan Samuel L. Jackson in de hoofdrol.

Hij speelt een detective uit Chicago genaamd Dan Lawson, goede naam, die naar Schotland gaat om op een uiterst effectieve seriemoordenaar te jagen. Een crimineel wiens stijl opvallend veel overeenkomsten vertoont met een onopgeloste moordzaak in Chicago, vijf jaar eerder. Oftewel: Lawson zit er bovenop.

De officiele synopsis van Damaged weet de film op smakelijke wijze te verkopen: “Hoe vang je een briljant monster? Als er in Schotland een sadistische moordenaar opduikt, doen de doodsbange lokale autoriteiten een beroep op een politiedetective uit Chicago die 5 jaar eerder een moordpartij met hetzelfde gruwelijke patroon onderzocht.” Klinkt goed, helemaal met de stijl van Breaking Bad en de studio van John Wick in het achterhoofd.

Breaking Bad-regisseur en andere grote namen

De cast van de thriller bestaat verder onder andere uit de Franse acteur Vincent Cassel (Black Swan) en de Schotse acteur Gianni Capaldi (Among the Shadows). De opvallendere naam in dit geval is echter die van de regisseur: Terry McDonough staat aan het roer van de film. Zijn naam zegt je misschien weinig, maar de titels op zijn CV niet: The Expanse, Breaking Bad en Better Call Saul, bijvoorbeeld.

Damaged Samuel L Jackson Serial Killer thriller Breaking Bad
(Afbeelding: Lionsgate)

Het is op het moment van schrijven helaas nog onbekend of Damaged ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn, maar er is gelukkig wel al goed nieuws: de serial killer-thriller komt op 12 april ook internationaal direct digitaal uit. Je kunt de film tegen die tijd dus sowieso gaan checken. Meestal is een directe digitale release niet het allerbeste teken als het om de kwaliteit van films gaat, maar hé, met een sappig seriemoordenaar-script en Samuel L. Jackson in de hoofdrol komt het wat entertainmentfactor betreft vast goed. Check in de tussentijd ook het laatste nieuws over de volgende John Wick.

Check ook deze Game of Thrones-ster die ‘Breaking Bad’ gaat in een nieuwe film.

John Wick zelf uitgesteld

Samuel L. Jackson mag de studio van Lionsgate dan uitvoerig hebben uitgeprobeerd, de John Wick-film die dit jaar zou uitkomen is uitgesteld. En dat is beter nieuws dan je zou denken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.