Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 13 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdienen software developers in Nederland per rol

Aan de hand van de onophoudelijke stroom aan vacatures, lijkt het of er nooit genoeg zijn. Maar hoeveel salaris krijgen software developers in Nederland eigenlijk? En welke rol verdient het meest?

Geen computertalent? Check dan ook hoeveel salaris de bestbetaalde advocaten van Nederland op hun rekening krijgen.

Salaris van software developers in Nederland

Uit onderzoek van Honeypot, het grootste tech-gerichte banenplatform van Europa, blijkt dat het salaris voor software developers in Nederland er met 2,4 procent op vooruit is gegaan ten opzichte van 2022. Over de afgelopen vijf jaar steeg het gemiddelde salaris zelfs met 12 procent.

Maar de conclusie van Honeypot is minstens even interessant. Nederlandse bedrijven nemen blijkbaar veel liever software developers aan die gespecialiseerd zijn. Hoeveel salaris je dus kan verwachten, hangt sterk van de rol af. Fullstack developers doen bijvoorbeeld onder voor backend en frontend developers. Daarnaast groeide tegelijkertijd ook de loonkloof tussen mannen en vrouwen in het vakgebied tot 8,3 procent. Een kwalijke ontwikkeling, al maken zowel vrouwelijke als mannelijke developers deel uit van het hogere salarissegment in ons land.

Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een software developer in Nederland bedraagt volgens Honeypot namelijk 61.300 euro. Gedeeld door twaalf komt dit uit op 5.108 euro per maand, ofwel ongeveer 2.000 euro boven het modaal inkomen. In de tabel hieronder zie je hoeveel er per rol wordt aangeboden door de werkgevers. Alle jaarlonen staan vermeld in bruto.

Rol Aangeboden
Salaris
Tech Lead € 87.500
Backend € 63.700
Frontend € 63.500
DevOps € 60.700
Fullstack € 53.700

Bovendien kon Honeypot ook achterhalen wat developers zelf verwachten te verdienen. En verrassend genoeg ligt dit in lijn met wat ze daadwerkelijk krijgen. Alleen DevOps en Fullstack developers komen er bekaaider vanaf.

Rol Verwacht
Salaris
Tech Lead € 83.800
Backend € 63.500
Frontend € 62.600
DevOps € 66.000
Fullstack € 57.400

Op zoek naar meer info over het salaris van software developers? Duik in het volledige onderzoek van Honeypot. Of check het gemiddelde salaris van alle bestbetaalde beroepen in Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.