Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het uurloon van Gravenberch, die bij Liverpool eindelijk doorbreekt

Bij Ryan Gravenberch is het geen loon naar werken, maar werken naar loon. Dit is het salaris van de Nederlandse middenvelder bij Liverpool, doorberekend tot het uurloon.

Ryan Gravenberch gaat steeds meer en vooral beter spelen bij Liverpool. Na een teleurstellend jaar bij Bayern München lijkt het gras in Liverpool de bodem voor een definitieve internationale doorbraak van het grote talent, dat nog altijd maar 21 jaar oud is. En dat is goed nieuws voor Ronald Koeman, voor wie deze speler naast Frenkie de Jong en Tijjani Reijnders de laatste schakel kan zijn voor een droom-middenveld van het Nederlands Elftal. Maar Koeman kennende wacht hij hier weer tergend lang mee. Maar we dwalen af.

Ryan Gravenberch groeit per wedstrijd bij Liverpool

En misschien willen wij ook wel te snel. Feit is dat Gravenberch per wedstrijd groeit bij Liverpool, zowel in de Premier League als in de Europa League. Niet voor niets prees trainer Jürgen Klop de Nederlander na zijn ijzersterke optreden tegen Toulouse FC. Hij creëerde ruimtes en kansen, strooide met passes en balveroveringen en scoorde in de tweede helft zelfs een doelpunt.

De cynische Nederlander, geen zeldzame verschijning in ons land, zegt nu: dat mag ook wel voor zo’n salaris. Maar wat is het uurloon van Gravenberch dan bij Liverpool?

Zijn salaris, doorberekend tot uurloon

Nou moeten we de cynische Nederlander toch wel een beetje gelijk geven. Gravenberch verdient volgens het doorgaans goed ingevoerde Sportrac en Capology 7,8 miljoen pond per jaar. Dat is 8.954.915 euro per jaar. Alleen Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Thiago Alcántara en Trent Alexander-Arnold verdienen meer. Goed, tijd om het uurloon uit te rekenen.

Periode Salaris
Per jaar € 8.954.915
Per maand € 746.242,92
Per week € 172.209,90
Per dag € 24.534,01
Per uur € 1.022,25
Per minuut € 17,04
Per seconde € 0,28

Let wel, het uurloon van Ryan Gravenberch bij Liverpool is berekend op alle 24 uren in een dag. Dus ook in zijn slaap verdient hij per uur 1.022 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.