Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Russell Crowe laat zich uit over Gladiator 2 en zijn mogelijke rol

Geen Russell Crowe in Gladiator 2, zo bevestigt de acteur min of meer. Het langverwachte vervolg op de epische blockbuster zal zonder de Australische topacteur de weg naar de kassa moeten vinden. Of bestaat er toch nog een sprankeltje hoop? “Al een tijdje niets gehoord.”

Hoe langer de tijd verstrekt, hoe meer het erop begint te lijken dat Russell Crowe geen enkele rol van betekenis zal spelen. Onlangs werd bekendgemaakt dat Paul Mescal het stokje in Gladiator 2 overneemt. De Britse acteur zal de volwassen versie vertolken van Lucius; zoon van de verbannen generaal-gladiator Maximus (gespeeld door Crowe) in de eerste film.

Helaas overleeft Maximus het einde van de eerste film niet, al had een terugkeer ook gekund in de vorm van flashbacks. Russell Crowe, een doorwinterde Hollywood-ster, laat de afwezigheid van zijn personage in ieder geval niet aan zijn hart komen. Al lijkt hij de deur ook op een kleine kier te laten wat betreft een eventuele terugkeer op de set van Gladiator.

Russell Crowe over Gladiator 2: ‘Wil er niet over piekeren’

In een interview met een Iers radiostation gaf Russell Crowe meer uitleg over zijn betrokkenheid bij Gladiator 2. En blijkbaar weet hij net zoveel over de nieuwe blockbuster als wij.

“Ik weet zeker dat er een punt komt waarop mijn inbreng gevraagd zal worden. Maar ik heb al een tijdje niets meer gehoord. Het verhaal zal een voortzetting zijn van het plot uit de eerste film, lang na de dood van Maximus, dus heb ik er zo goed als niets mee te maken”, aldus Russell Crowe aan RTE Radio 1. “Ik hoor wel dat Paul Mescal een toffe kerel is en ik wens hem dan ook alle geluk toe. Het is een goed idee om het verhaal van Gladiator met Lucius verder te zetten.”

Over de eerste film heeft Crowe niets dan zoete herinneringen. “Ik wil er niet te veel over piekeren, want het neemt me terug naar een tijd dat ik een stuk jonger was”, lacht hij. “Wanneer ik erop terugkijk, besef ik dat ik van elke minuut genoten heb. Ook al was dat destijds niet het geval.”

Mogelijke rol als adviseur

Met andere woorden is de kans klein dat Russell Crowe in het vervolg op zijn grote doorbraak een rol krijgt. Al bestaat de kans dat regisseur Ridley Scott de Australiër binnenkort benadert voor advies. Naast Paul Mescal zouden ook Denzel Washington en Barry Keoghan op het affiche staan. Gladiator 2 verschijnt op 22 november 2024 in de bioscoopzalen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.