Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Rupert Grint opent deur naar terugkeer als Ron in Harry Potter

Rupert Grint heeft een interview gegeven dat de harten van Harry Potter-fans zal doen overslaan. Hij staat open voor een terugkeer als Ron Weasley in de franchise. Wel met een paar voorwaarden.

Het gonst van de geruchten rond de Harry Potter-franchise de laatste tijd. Eerst zou er een sequel over het vervloekte kind komen, gebaseerd het door J.K. Rowling geschreven verhaal Harry Potter and the Cursed Child. Nu wordt er vooral gesproken over een reboot van alle films. En luidop fantaserend: waarom niet eens een spin-off serie? Over, we noemen maar wat tovenaars, Hermione Granger en Ron Weasley bijvoorbeeld. Oké, misschien slaan we door.

Rupert Grint over terugkeer Ron Weasley

Wat er ook komt, het wordt natuurlijk een succes. En dan vooral als het een verhaallijn is waarin de originele acteurs een rol hebben. Wat dat betreft staat Ron Weasley er beter voor dan ooit. In de epiloog van de laatste Harry Potter-film is te zien dat hij met Hermione (Hermelien) is getrouwd en twee kinderen van Zweinstein-leeftijd heeft, Rose en Hugo Granger-Weasley. Bovendien is hij nu professionele Schouwer voor het Ministerie van Toverkunst en getrouwd met de Minister van Toverkunst.

Waar Rupert Grint lange tijd even niets met Harry Potter te maken wilde hebben, is zijn houding nu opener. In een interview met This Morning sluit hij zelfs een terugkeer als Ron Weasley niet uit. “Ja, ik denk dat als de timing goed is en iedereen terug zou komen, ik het zeker opnieuw zou doen. Het is een personage dat belangrijk voor me is. Ik ben een beetje met hem opgegroeid. We zijn een bijna dezelfde persoon geworden. Ik voel me ook erg beschermend richting hem”, zegt hij.

Harry Potter and the Cursed Child

Hoewel de filmversie van Harry Potter and the Cursed Child nog altijd onwaarschijnlijk lijkt, blijft deze sequel natuurlijk ongelooflijk interessant voor filmmakers. Wel is het dan een ongeschreven eis dat de originele cast terugkeert, wat ook een voorwaarde is van Rupert Grint bij een eventuele terugkeer als Ron Weasley.

Harry Potter and the Cursed Child, rupert grint, ron weasly, terugkeer
Deze still schreeuwt om de film Harry Potter and the Cursed Child (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Nou, ga er dan maar aanstaan als producer. Te beginnen met Emma Watson, die onlangs aangaf pas over vier jaar in te gaan op een eventuele terugkeer als Hermione Granger. Ook Daniel Radcliffe heeft nog niet zo lang geleden aangegeven voorlopig geen interesse te hebben in een nieuwe rol als Harry Potter. Maar er is hoop. Tom Felton staat open voor een terugkeer als Draco Malfoy en Chris Columbus (producent en scenarioschrijver van verschillende Harry Potter-films) staat naar eigen zeggen te popelen om ermee aan de slag te gaan.

Lange adem

Duidelijk, de toekomst van een Harry Potter-adaptatie met de originele cast lijkt een kwestie van de lange adem en ijdele hoop. Feit is dat er volop beweging zit in de franchise. Zo komt 10 februari de game Hogwarts Legacy uit. Laten we hopen op een stroomversnelling en een goed gesprek tussen Rupert Grint, Daniel Radcliffe en Emma Watson. En dan moet J.K. Rowling ook nog meewerken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.