Pim Jansen
Pim Jansen Disney+ 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Rita Ora entert Disney+ met rol in veelbelovende prequel-serie

Zangeres Rita Ora komt naar Disney+. Ze heeft een rol in de prequel-serie Beauty and the Beast, gebaseerd op het iconische Disney-sprookje.

De Kosovaars-Britse zangeres is vooral bekend van haar hits als Hot right now (2012), Black widow (2014), Your song (2017), Anywhere (2017), Let you love me (2018) en Ritual (2019). Maar met rollen in onder meer Fast & Furious 6 en de Fifty Shades-trilogie staat ze ook haar mannetje als actrice. Nu wordt er voor het eerst een serie aan haar CV toegevoegd.

Rita Ora in prequel-serie Beauty and the Beast

Rita Ora speelt een vluchteling met verrassende vaardigheden, die een geheim met zich meedraagt ​​dat mogelijk een heel koninkrijk zou kunnen beïnvloeden. De prequel van Beauty and the Beast is een muzikale serie van acht afleveringen.

De zangeres en actrice voegt zich bij de eerder bekendgemaakte acteurs Luke Evans en Josh Gad, die hun rollen als Gaston en LeFou uit de live-action film Beauty and the Beast (2017) opnieuw op zich nemen. Ook zijn er naast Rita Ora grote rollen weggelegd voor Briana Middleton, Fra Fee en Jelani Alladin.

Waar gaat de Disney+ Original over?

Disney+ omschrijft de serie als volgt. ‘Het verhaal speelt zich af in het iconische koninkrijk van Beauty and the Beast (Belle en het Beest), jaren voor de epische romantiek van het Beest en Belle. In de prequel volg je Gaston en LeFou, terwijl ze op pad gaan met LeFou’s stiefzus Tilly. Er komt een verrassende onthulling uit haar verleden aan het licht, waardoor het onwaarschijnlijke trio op een onverwachte reis wordt gestuurd vol romantiek, komedie en avontuur.’

Beauty and the Beast Gaston en LeFou
Josh Gad en Luke Evans in Beauty and the Beast, 2017 (Afbeelding: Disney)

De prequel-serie van Beauty and the Beast gaat in het voorjaar van 2022 in productie. Edward Kitsis en Adam Horowitz, het duo achter de serie Once Upon a Time, zijn de showrunners. Once Upon a Time gaat over een vervloekt stadje in Maine, waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Tevens te zien op Disney+.

Lees ook het succesverhaal over de Nederlandse Twins of Gold, met Rita Ora als vaste klant.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.