Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Review: we keken films en series met de budget beamer van Action

Dankzij een welbekende discountketen installeer je nu een thuisbioscoop die kan wedijveren met de grootste Pathé in de buurt. Nou ja, dat is misschien wat overdreven. Maar met de betaalbare beamer van Action ligt een gezellig avondje Netflix immer om de hoek. We probeerden de gadget uit.

Onze gehele villa is intussen ingericht door de Nederlandse winkelketen. De refurbished laptop maakt deel uit van ons thuiskantoor, en net als Mark Wahlberg missen onze spieren nooit een work-out in de thuisgym die we voor minder dan 300 euro hebben samengesteld. Alleen kan de retro arcade-kast nog wat gezelschap gebruiken om ons van dagelijks vermaak te voorzien. Een budget beamer in onze thuisbioscoop bijvoorbeeld.

Uiteraard moet je geen halve Smart TV zoals de – prijzige –  Samsung Freestyle verwachten, maar voor een betaalbare beamer komt er meer dan haarscherp beeld uit. Hoe wij dat hebben kunnen vaststellen? Door het projector-pareltje hoogstpersoonlijk te onderwerpen aan onze hoge cinema-eisen.

Betaalbare beamer van Action

En vergis je niet. Klopt, wanneer je de beamer uit de doos haalt, lijkt het apparaat nogal zwaar en qua design zelfs een beetje ouderwets. Maar daardoor was onze verrassing des te groter toen er daadwerkelijk een kraakhelder HD-beeld op de aftandse witte muur van onze Amsterdamse schoenendoos verscheen. Geen projector-scherm nodig dus. Vraag maar aan John Oliver.

beamer, projector, betaalbaar, action, thuisbioscoop
Disclaimer: deze foto is met een oude iPhone 10 genomen van een bewegend beeld. In het echt is de beeldkwaliteit van de Action-beamer top. (Afbeelding: HBO Max / Manners)

De projectie-afstand is 1,2 meter tot 4,5 meter, waarmee je een schermgrootte op je muur creëert van 1,41 meter tot 3,30 meter. De beamer wordt geleverd met een afstandsbediening, stroomkabel, AV-signaalkabel en een HDMI-kabel van 1,5 m. Tevens heeft hij een ingebouwde speaker van 5 watt.

Niet draadloos, helaas

Helaas bestaat er geen mogelijkheid om je apparaten draadloos op de beamer aan te sluiten, maar dankzij de HMDI- en USB-poorten heb je een Chromecast in no-time verbonden. Ook maakt het apparaat best wat geluid, maar dat is bij duurdere projectoren in mindere mate ook het geval. Het mediageluid zelf is dan weer verrassend goed. Dus als je op zoek bent naar een volbloed vervanger van je (slimme) televisie, raden we aan een duurdere projector aan te schaffen. Maar als je van plan bent spontane filmavondjes te houden zonder al te veel eisen, dan kan het met deze betaalbare beamer van Action bijna niet misgaan.

beamer, projector, action, thuisbioscoop
(Afbeelding: Action)

En voor deze relatieve spotprijs heb je die dure bioscoopbezoekjes dan zo terug verdiend. Let wel, de beamer is enkel verkrijgbaar in de webshop van de Action en is te koop zo lang de voorraad strekt. Prijs: 99 euro. Mocht de projector zijn uitverkocht, check dan de iets duurdere, maar ook betere optie bij Lidl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.