Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe Retro Radio speelt jouw muziek echt af

LEGO brengt een ode aan de klassieke radio met Retro Radio, een mintgroene set waar jouw favoriete muziek mee afgespeeld kan worden. Toch zijn niet alle fans blij met dit nieuws.

Vinyl is al jaren bezig met een flinke opmars. Sterker nog, in de Verenigde Staten zijn de verkoopcijfers van het nostalgische format al zeventien jaar op rij aan het groeien. Ook de CD is een comeback aan het maken, zeker nu LP’s alsmaar duurder worden. Voeg daar de hype rondom cassettebandjes aan toe en De Heilige Drie-eenheid van muzieknostalgie is compleet.

LEGO Icons 10334 Retro Radio

Althans, wat muziekdragers betreft. Wat LEGO betreft is het in juni tijd voor een volgende grootse comeback voor een stukje muziekgeschiedenis: de radio. Nee, niet radiozenders, maar het apparaat waarmee je daarnaar kunt luisteren.

Maak kennis met LEGO Icons 10334 Retro Radio, een eerbetoon aan de tijd dat we nog massaal de radio aanzetten voor muzikaal behang. Met 906 steentjes bouw je een stijlvolle retro-radio, voorzien van een fris mintgroen kleurtje. Inclusief grote, ronde knoppen, hoeken en een retroversie van het welbekende LEGO-logo. Pracht.

LEGO Icons 10334 Retro Radio speelt je muziek echt af
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10334 Retro Radio
(Afbeelding: LEGO)

Daarmee past Retro Radio in een mooi rijtje aan op retro-gadgets gebaseerde LEGO-sets, met Ideas Typewriter en de Polaroid OneStep Camera als bekendste voorgangers. Bouwbare nostalgie, om weemoedig naar te kijken. Daar blijft het niet bij als je de nieuwe Retro Radio aanschaft.

Replica speelt echt muziek af dankzij trucje

In tegenstelling tot de typemachine en Polaroid-camera werkt de gloednieuwe radio-set van de Denen namelijk ook echt. Er zit een zogenaamde Sound Brick bij waarmee je nostalgische radiogeluiden af kunt spelen, of je gaat een stap verder door je smartphone in een speciaal daarvoor ontworpen compartiment te stoppen.

LEGO Icons 10334 Retro Radio 32234
(Afbeelding: LEGO)

Zet je eigen Spotify-lijst aan en je hebt het moderne gemak van muziek streamen, met een retro-sausje. Met een prijskaartje van 99,99 euro is LEGO Icons 10334 Retro Radio ook nog eens enigszins betaalbaar, al hebben fans wel alvast iets gevonden om over te zeuren.

Fan deed het beter

In 2021 publiceerde een gebruiker die zichzelf online dimexart noemt een zelfontworpen radio-model op LEGO IDEAS, een platform waar hobbyisten hun eigen bouwsels kunnen delen en zelfs kans maken op een officiële release. Dat LEGO destijds dat design oversloeg en nu zelf deze Retro Radio uitbrengt, vinden sommige fans nou niet bepaald fraai.

LEGO IDEAS REtro Radio 2
(Afbeelding: LEGO)

Het is niet alsof de Denen zoals bij deze Disney-set een fan-design gejat lijken te hebben, maar het is niet vreemd dat veel fans het ontwerp van dimexart prefereren. Ach, met een beetje geluk deelt hij de bouwinstructies en kun je als hobbyist beide apparaten in elkaar zetten. LEGO Icons 10334 Retro Radio heeft een prijskaartje van 99,99 euro en wordt vanaf 1 juni geleverd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.