Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 7 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

3 redenen om juist nu (niet) in Bitcoin te investeren

Nu de Bitcoin bijna is gehalveerd in waarde vergeleken met april 2021, voel je waarschijnlijk minder de behoefte om te investeren in de cryptomunt. Logisch, maar de verkeerde aanpak als je gelooft in de toekomst van crypto.

Begin dit jaar vlogen de headlines met recordhoogtes van Bitcoin je om de oren, maar inmiddels is het stiller rond de cryptovaluta. Eind vorige maand bereikte de Bitcoin zelfs het dieptepunt van 2021.

Investeren in Bitcoin: 5 vragen aan trader en analist Madelon Vos

Waar de cryptomunt in april nog 63.000 dollar waard was, stond de teller eind juni op minder dan 30.000 dollar. Inmiddels is de Bitcoin met een koers rond de 35.000 dollar weer aan het opkrabbelen.

De kans is groot dat je in juni een groot gevoel van FOMO had met de gedachte ‘Had ik maar’ en dat je nu denkt ‘Nou, laat maar zitten’. Het is heel menselijk om te willen instappen als het goed gaat en dat niet te willen doen als het niet goed gaat. Maar eigenlijk is dat precies de verkeerde aanpak.

Redenen om juist nu (niet) te investeren in Bitcoin

In dit artikel bespreken we drie redenen waarom je juist moet investeren in Bitcoin als er een waardedaling is, maar geven we daarnaast bij elk punt aan waarom dit ook een reden kan zijn om juist niet in te stappen.

1. Buy low, sell high

In de crypto-wereld gaat het gezegde: buy low, sell high. Het is namelijk juist verstandig om de munt aan te schaffen als de koers minder waard is. Op deze manier koop je de crypto voor een gunstige prijs en profiteer je ervan als de munt meer waard wordt.

Koop je Bitcoin als je de ene recordkoers na de andere voorbij ziet komen? Dan is de kans groot dat de munt juist minder waard wordt en je beleggingen dus ook. Een goed voorbeeld van Bitcoin op het juiste moment kopen is Juan-José, die in het Algemeen Dagblad vertelt dat hij zijn eerste Bitcoin met een koers van 7.900 euro kocht. Inmiddels staat de teller op bijna 30.000 euro.

Wanneer jij niet gelooft in de toekomst van Bitcoin en andere cryptomunten, en denkt dat de valuta op een dag niets meer waard is, kun je beter niet investeren. Deze tip gaat alleen op als je ervan uitgaat dat de koers weer gaat opklimmen.

2. Regelgeving

Er komen steeds meer regels rond Bitcoin en andere cryptovaluta en dat heeft ook zeker een (negatieve) impact op de koers. Dit kan daarom een heel goede reden zijn waarom je besluit niet te investeren. Toch zijn er ook mensen die dit juist als een reden zien om nu in de munt te beleggen.

Dat zit zo: ze kijken naar de lange termijn. Voorzitter van de International Banking Law and Finance aan de Universiteit van Edinburgh, genaamd professor Emilios Avgouleas, zegt dat strengere crypto-regulering de industrie juist ten goede zal komen. Pas wanneer de regelgeving rond de Bitcoin geregeld is, zal de cryptomunt namelijk een wettig betaalmiddel kunnen worden. En wanneer dit gebeurt, zal de waarde enorm toenemen.

3. Het milieu

Een grote reden dat de Bitcoin sinds afgelopen april een vrije val heeft gemaakt, zijn de zorgen om de impact die de cryptomunt op het milieu heeft. Het minen van Bitcoin is namelijk alles behalve zuinig en dat terwijl we wereldwijd juist steeds meer doen om de planeet voor onze kinderen en kleinkinderen te redden.

Een goed punt en zeker een legitieme reden om niet in Bitcoin te investeren. Toch zijn er ook mensen die ervan overtuigd zijn dat de crypto-hype er juist voor zorgt dat we sneller de ontwikkeling gaan maken naar duurzame en groene energie.

En hoe duurzamer het minen van Bitcoin en andere cryptomunten wordt, des te meer partijen in willen stappen, is de gedachte. Dan zal de koers automatisch ook stijgen. Daarom wil je eigenlijk nu instappen, voordat dat gebeurt.

Telegraaf

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.