Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 12 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

6 verrassende recepten met (vegetarische) pulled pork

Een broodje pulled pork is wat ons betreft het ultieme comfort food. Een knapperig broodje met mals, warm vlees en de frisse coleslaw vormen samen de perfecte combinatie. Ook zo gek op pulled pork? Dan ga je de onderstaande recepten ook fantastisch vinden.

Langzaam gegaard varkensvlees is namelijk niet alleen lekker op brood, het is een veelzijdig stukje vlees dat je in verschillende gerechten kunt gebruiken. Onze 6 favoriete recepten op een rij.

Rcepten met (vegetarische) pulled pork in de hoofdrol

1. Nacho’s

De combinatie waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had, maar vanaf nu nooit meer zonder wil. Nacho’s zijn geweldig, pulled pork is geweldig, en de combinatie is onweerstaanbaar. Top ‘m af met jalapeños, crème fraîche en guacamole. Feest.

Eet je liever vegetarisch? In alle gerechten die je in dit artikel vindt, kun je het langzaam gegaarde varkensvlees ook ruilen voor pulled jackfruit. In dit artikel van onze collega’s van Culy leer je hoe je deze vegan optie zelf maakt.

2. Pasta

Huh, pulled pork met pasta? Als je voor kant-en-klare pulled pork uit de supermarkt gaat, heb je dit gerecht in een handomdraai op tafel staan. Voeg wat spinazie, ui en een beetje kaas aan je pasta toe en je hebt een heerlijk maaltje op tafel staan.

3. Pittige ramen

Houd je wel van pittig eten? Maak dan zeker eens deze ramen soep, waar je qua ingrediënten eigenlijk alle kanten mee op kunt. Onze voorkeur gaat uit naar taugé, koriander, wortel, een zachtgekookt eitje, shiitake, en natuurlijk pulled pork. Een geweldig recept om je koelkast mee leeg te maken.

Te pittig gegeten? Deze voedingsmiddelen verzachten het gevoel

4. Omelet met pulled pork en bosui

Een dagje wat minder koolhydraten eten? Dan is dit recept van ZTRDG perfect. In het recept wordt he langzaam gegaarde varkensvlees gecombineerd met eieren, roomboter en een hete saus. Je snapt het al, dat blijkt een onweerstaanbare combinatie te zijn.

Afvallen met eieren: wat gebeurt er als je er 12 per dag eet?

recepten met pulled pork
(Foto: Nancy van Batenburg voor Culy)

5. Enchiladas met salsa verde

Voor goede enchiladas mag je ons altijd wakker maken. Deze variant met pulled pork en groene salsa mag dan ook zeker op het menu verschijnen. Ideaal om een restje overgebleven vlees mee op te maken, en vreselijk lekker met een Mexicaans biertje erbij.

6. Toch het liefst een broodje?

Kunnen we je toch het meest blij maken met een broodje pulled pork in je handen? Probeer dit recept met barbecuesaus en mango dan eens uit. Het zoete van de mango zorgt gegarandeerd voor een hele nieuwe smaakbeleving. ‘

Brood en afvallen gaan prima samen: een voedingscoach legt uit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.