Metro
Metro Televisie 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De vuurdoop van Renze Klamer in zijn eigen talkshow: is hij urgent?

Renze Klamer trapte gisteravond af met zijn eerste uitzending van Renze. De talkshow waarmee hij het stokje overneemt van RTL-talkshows Humberto, Beau, en Jinek. Hoewel de reacties over de talkshowgasten en onderwerpen uitermate verdeeld zijn, wordt Klamer zeker niet door iedereen gelijk afgeserveerd. En wat veel kijkers opvalt: „Hij laat mensen uitpraten”.

Klamer maakte een overstap van de publieke omroep naar de commerciële, nadat hij en Fidan Ekiz geschrapt werden als presentatieduo van De Vooravond. Een beslissing waar hij zelf destijds niet echt over te spreken was. Maar nu mag hij het solo proberen en gisteravond was het dan tijd om, zoals hij eerder sprak, zijn eigen stempel te drukken in talkshowland.

Overigens kon Klamer het niet laten om een klein grapje te maken over zijn vertrek bij de publieke omroep. „Ik heb geleerd dat je dat niet moet vergeten: wat was er vandaag allemaal urgent?”, sprak hij aan het begin van de talkshow. Daarin verwees hij naar de uitspraken van  BNNVARA waarin zij stelden dat
De Vooravond „niet urgent genoeg” was.

Eerste uitzending voor talkshow Renze Klamer

Het gastenarsenaal bij Renze bestond uit een aantal gezichten verbonden aan de actualiteit. De boerenprotesten, nieuwe ontdekkingen in de moord op Peter R. de Vries, de muzikale samenwerking tussen Meau en Racoon en tennisser Roger Federer.

Kijkers zijn voornamelijk over de discussie over de boerenprotesten het meest verdeeld, maar dat is niks nieuws. Waar de één geraakt is door het emotionele betoog van melkveehouder Berny Remerink, sluit de ander zich aan bij het pleidooi van GroenLinks-kamerlid Laura Bromet. Op politicus Henk Bleker klinkt daarentegen veel kritiek. Volgens veel kijkers is hij als oud-staatsecretaris mede verantwoordelijk voor de huidige situatie. En vinden zij het vreemd dat hij nu aan de belangenkant van de boeren staat.

Kijkers tevreden met Klamer als presentator

Over de boerendiscussie wordt men het op social media niet eens. Maar Klamer deed het bij veel kijkers niet verkeerd. Hoewel men de formule niet al te vernieuwend vindt, krijgt Klamer ook een hoop complimenten. En dat is in deze tijd, van veel ongezouten meningen, best een prestatie. Zo schrijven kijkers dat ze het waarderen dat een talkshowhost de gasten laat uitpraten en zijn eigen mening niet te veel laat doorsijpelen.

Foto van Renze voor het thuisfront

Overigens viel nog een studiogast op bij de kijkers. Een meneer in het publiek koos er namelijk voor om tijdens de uitzending zijn mobiel erbij te pakken. Om wellicht voor het thuisfront een foto of video te maken. Waarschijnlijk vergat hij alleen eventjes dat er een camera op hem gericht was en hij op live televisie verscheen.

Wil je de hele uitzending van Renze terugkijken? De aflevering van gisteravond vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.