Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen introduceert unieke elektrische Honda

De Honda E kennen we al even. De kleine elektrische stadsauto komt nu als speciale editie naar Europa. Niemand minder dan Max Verstappen introduceert het model.

Erg inspiratievol is de naam van het exclusieve model met ‘Honda E Limited Edition’ niet te noemen. Desondanks is de EV met een productieaantal van slechts 50 exemplaren wel erg uniek.

Max Verstappen in de Honda E model Limited Edition

De gelimiteerde Honda E die door Max Verstappen wordt getoond, is in de basis het Advance-model. De elektrische auto heeft dus een 35,5 kWh accupakket met een 152 pk sterke elektromotor. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de auto in 8,3 seconden. De topsnelheid is 145 kilometer per uur. Op papier haalt het model een actieradius van 220 kilometer, volgens WLTP. In de praktijk komt dit neer op zo’n 178 kilometer in de stad. Met een lage buitentemperatuur en snelheden van 100 kilometer per uur of meer, kan 130 kilometer al een uitdaging zijn.

(Afbeelding: Honda)

Onderhuids is de door Max Verstappen getoonde Honda E dus identiek aan een variant die we al kennen. Enkel het design maakt de elektrische auto uniek. De Limited Edition krijgt een rode lak, genaamd ‘Premium Crystal Red’. Ook krijgt de auto zwarte details en 17 inch zwarte wielen. De rest van de functies als stoelverwarming, panoramadak en keyless go kun je ook vinden op bestaande modellen.

Honda E, Max Verstappen
Max Verstappen in Honda E Limited Edtion. (Afbeelding: Honda)

De speciale editie van de Honda E gaat zo’n 42.000 euro kosten en is in heel Europa te bestellen, mits je nog een van de vijftig kunt bemachtigen.

Andere (meer betaalbare) elektrische stadsauto

De Honda E is in Nederland niet een heel populaire stadsauto, mede door zijn hoge prijs. De Volkswagen e-up! is een stuk aantrekkelijker geprijsd. Tenminste, als het model op de markt komt. Volkswagen wil de productie medio 2025 opnieuw starten. Hoe duur de elektrische auto is, lees je in dit artikel.

Honda E, Max Verstappen
(Afbeelding: Honda)

Check hier het volledige wagenpark van Max Verstappen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.