Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Prinses Amalia gaat in Amsterdam studeren en Twitter heeft er nu al zin zin

Na een tussenjaar heeft prinses Amalia besloten om te gaan studeren in Amsterdam. Vanaf komend studiejaar gaat de kroonprinses beginnen aan de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), aan de universiteit van Amsterdam. Op Twitter wordt er alvast met veel humor vooruitgekeken op haar aanstaande studietijd.

Dat Amalia voor Amsterdam kiest, is een behoorlijk trendbreuk. Normaliter gaat de Koninklijke familie naar Leiden. Zowel haar vader koning Willem-Alexander, als oma prinses Beatrix behaalden hun diploma in die welbekende studentenstad. De kroonprinses breekt nu met deze traditie.

Amalia in een studentenhuis

Bij studeren in Amsterdam hebben de meesten wel een beeld. Het begint bij het zoeken naar een veel te dure en piepkleine kamer. Gelukkig zal dat voor Amalia geen probleem worden. Ze gaat echter wel gewoon voor het echte studentenleven (zover dat mogelijk is). Zo gaat ze niet in haar eentje in een appartement zitten, maar gaat ze een woonruimte delen met medestudenten. Op Twitter zien ze dit al helemaal voor zich.

Kan ze wel een kamer vinden?

Prinses Amalia heeft nog wel een adresje

Al moet je afvragen of je daar gebruik van wil maken

Dat scheelt dan weer wel

Het is mogelijk!

Ja, dat ga je niet winnen

Zal Amalia moeten hospiteren?

Het echte studentenleven in Amsterdam

In hoeverre ze zich verder kan onderdompelen in het echte studentenleven is natuurlijk nog maar de vraag. Amalia moet zich zeker gaan vermaken, maar dat zal niet makkelijk zijn voor een kroonprinses. Twitter ziet het in ieder geval wel zitten dat onze toekomstige koningin een gewoon studentenleven gaat leven.

Amalia gaat lekker havercappu’s drinken

Dan sta je wel even te kijken

We zien Amalia al lopen met een Jumbo tas vol was

Behoort ook Amalia tot de pechgeneratie?

Het typische studentenleven

Tijd voor drank!

En drugs!

De studiekeuze van Amalia

Niet alleen de keuze voor Amsterdam in plaats van Leiden zorgt voor gespreksvoer, ook de studie maakt een hoop los op Twitter. Politics, Psychology, Law and Economics is nogal een breed pakket en klinkt als een behoorlijk opgave.

Doe maar een studiepakketje

In Leiden nemen ze het sportief op

Amalia wordt in ieder geval knap druk

Met de auto van papa

Of Amalia na de zomer echt op een swapfietsje in Amsterdam te bewonderen gaat zijn, moet nog maar blijken. Zo niet, dan kan ze altijd nog een auto van haar vader lenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.