Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO onthult prijzen en abonnementen nieuwe dienst Max

Binnen twee weken geen HBO Max meer aan de overzijde van de Atlantische oceaan. Wanneer Nederland precies aan de beurt komt, is nog niet bekend. Maar in 2024 zal de streamingdienst sowieso ook bij ons van gedaante veranderen. En de recent onthulde prijzen in Amerika hebben alvast een tipje van de sluier gelicht. Of dit een blauwdruk is voor Nederland, moet nog blijken. In de oude abonnementen zaten tussen beide landen wel wat verschillen.

De overname van HBO door Warner Bros. hoeft niet louter slecht nieuws te betekenen voor de fan van kwaliteitsvolle films en series. Naast de uiterst originele naam waren er namelijk nog zeven mega-onthullingen. Bovendien zullen voortaan ook de programma’s van Discovery deel uitmaken van het aanbod. Maar of het nieuwe ‘Max’ ook goed nieuws is voor de portefeuille, valt nog te betwijfelen. HBO Max Nederland bleef liever zo vaag mogelijk.

Vertaling: we kunnen fluiten naar onze levenslange korting. Maar hoeveel kost een abonnement op het nieuwe Max precies in de Verenigde Staten?

Zoveel kost Max in de Verenigde Staten

Het veranderde streamingplatform van HBO en Warner Bros. zal in de Verenigde Staten van start gaan met drie verschillende abonnementen, waarvan er twee al bestonden. Mocht dit in Nederland ook zijn, dan blijf je 5,99 euro per maand (goedkoop) of 7,99 euro per maand (exclusief) betalen. Of dit ook zo is, moet nog blijken.

Een nieuw abonnement met reclame kost in de Verenigde Staten 9,99 dollar per maand of 99,99 dollar per jaar. Daarmee kun je alles bekijken, maar niet zonder advertenties. Deze reclamespotjes kunnen voor, tijdens en na de stream verschijnen. In totaal duurt de reclame ongeveer 4 minuten per uur streamtijd. En nee, je kan de filmpjes niet overslaan.

Een abonnement zonder reclame kost 15,99 dollar per maand of 149,99 dollar per jaar. Dit laat kijkers toe om Max ook buiten de Verenigde Staten te kunnen gebruiken. Deze abonnees konden vroeger ook programma’s downloaden om offline te bekijken. Maar deze optie krijg je nu pas met het duurste – en nieuw ingevoerde – betalingsplan.

Het nieuwe ‘Ultimate Ad-Free’ abonnement kost 19,99 dollar per maand of 199,99 dollar per jaar. Deze gebruikers krijgen maximaal honderd downloads om films en series later zonder internet te streamen. Met dit betalingsplan kun je Max op vier schermen tegelijk bekijken, en dat in 4K UHD of Dolby Atmos (indien beschikbaar). Uiteraard allemaal reclameloos. Gebruikers zullen nog zes maanden kunnen genieten van de features die bij een duurder abonnement komen te horen.

Zo ziet het nieuwe HBO Max eruit

Behalve de derde abonnementsoptie, werden ook de eerste beelden van het streamingplatform de wereld ingestuurd. Maar om heel eerlijk te zijn, verandert er naast het logo zo goed als niets. Check in de galerij hieronder hoe de app van Max er gaat uitzien.

Check naar aanleiding van de streaming wars ook alvast de beste oorlogsfilms die je – voorlopig nog – kunt streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.