Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Hebbedingen 30 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Polar Vantage V2 – Review: smartwatch voor sportbeesten

De Polar Vantage V2 is geen horloge dat volgepakt zit met gimmicks, mooie schermpjes, coole appjes en andere trucs die de Apple en Samsung watches van deze wereld bieden. Er is bewust gekozen voor excelleren op sportgebied en daarin overtreft de Polar Vantage V2 de typische smartwatch ruimschoots. Wil je liever voornamelijk je appjes lezen en mooie wijzerplaatjes downloaden? Ga dan voor een ander merk. 

Polar Vantage V2 Review
Verschillende varianten verkrijgbaar (Afbeelding: Polar)

Gestroomlijnd design

Bij de Polar Vantage V2 is gekozen voor functie én design. Los van alles wat het horloge kan, ziet hij er gewoon heel mooi uit. Het scherm is gevat in een fraaie aluminium behuizing die aan de onderkant aangenaam afgerond afloopt waardoor hij niet in je pols snijdt als je bepaalde bewegingen maakt. Dankzij het welgevormde siliconen bandje ligt hij lekker om je pols. De stylish ontworpen knoppen maken het af en completeren echt de look. 

De Polar Vantage V2 is een sportbeest

Een baas op het gebied van hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen… Op avontuur in de natuur? Dan is de Polar Vantage V2 je beste vriend. Hij vertelt je waar je moet zijn, wanneer je je reserves moet aanvullen en waarmee (eten en drinken) en hoe je lichaam zich houdt. Hij laat je niet in de steek dankzij de goede batterij. En na afloop kun je alles terugvinden over je prestaties en later ook je herstel. En natuurlijk werkt de V2 ook netjes samen met Strava.

Polar Vantage V2 Review
Must have voor wielrenners (Afbeelding: Polar)

En met Komoot. Voordat je op pad gaat, kun je een route uploaden naar het horloge. Als je gaat hiken of biken vertelt je Polar Vantage V2 je tot op de meter nauwkeurig waar je links of rechts moet. Echt een super feature!

Als je de Vantage V2 in bed om houdt krijg je een uitstekend inzicht in de kwaliteit van je nachtrust. Hij geeft je niet alleen een overzicht van je slaapfases (zoals bij de meeste horloges die je slaap bijhouden), maar je krijgt ook een goed idee van hoe goed je tijdens je slaap hersteld bent van je vorige dag. Je kunt ook allerlei tests doen om vast te stellen hoe fit je bent. Vervolgens neemt de Polar Vantage V2 die data mee in je dag en tijdens je workouts en coacht hij je door te vertellen of je harder moet werken of juist moet rusten. 

Polar Vantage V2 Review
Bedien je playlists (Afbeelding: Polar)

Batterijduur ligt ver boven andere smartwatches

De batterij van de Polar Vantage V2 gaat lang mee. Echt lang. Ik ben andere smartwatches gewend waarbij ik toch regelmatig moet opladen maar als ik na een paar dagen de V2 aansluit op de lader, zie ik dat hij nog 68% heeft, dus opladen was niet eens nodig… Volgens Polar kan de V2 het 40 uur volhouden als je achter elkaar traint. Dat is gigantisch lang en voor de meeste mensen meer dan genoeg. Als je hem gewoon als smartwatch gebruikt en een aantal keer per week sport, houdt hij het zeven dagen vol. 

Als je alles uit de mogelijkheden van de Polar Vantage V2 wilt halen, moet je je wel even verdiepen in alle data en opties die het horloge biedt, die veel specialistischer zijn dan van de gemiddelde smartwatch. 

Polar Vantage V2 Review
Design is erg verfijnd (Afbeelding: Polar)

Conclusie:

De Polar Vantage V2 is dan ook geen gemiddelde smartwatch. Het is echt een sporthorloge, onmisbaar voor fanatieke sporters. Hij houdt het zeer lang vol en helpt je de meest extreme omstandigheden door. Ondanks dat de V2 een zwaargewicht is in hartslagregistratie en sportmonitoring, weegt het horloge weinig, zit lekker, knelt niet als je zwaar aan het sporten bent en houdt je optimaal in shape en verhoogt je prestaties. 

Prijs: €499,-
Bestel hier 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.