Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 wordt weer geleverd in Nederland: dit moet je weten

Het geduld van gamers werd zelden zo erg op de proef gesteld als nu. De PlayStation 5 is misschien wel de meest gewilde console ooit, maar het aanbod is schrikbarend laag. Sinds de lancering in november is het loeren op een kans en hopen dat je een keer op tijd bent. Gelukkig is er nu goed nieuws voor mensen die een pre-order hebben staan.

Het doorgaans welingelichte Techtastic meldt op hun site dat NedGame weer een lading PlayStation 5 consoles heeft binnengekregen. Meerdere klanten die in november een pre-order hebben geplaatst bij deze winkel, ontvingen begin deze week een mail met daarin het bericht dat ze zijn begonnen met het verzenden van de consoles. Let op: het gaat hierbij om de PS5 Digital Edition. Dit is de versie zonder diskdrive.

Nieuwe levering PlayStation 5

Het feit dat NedGame weer een landing PlayStation 5 consoles heeft binnengekregen, kan ook goed nieuws zijn voor klanten van andere winkels. Vaak zien we dat alle retailers tegelijkertijd een nieuwe levering ontvangen. De kans is dus aanwezig dat ook partijen als Bol.com en Game Mania een nieuwe levering hebben gekregen, of binnenkort gaan krijgen. Beiden winkels willen hier in ieder geval nog niks over loslaten.

Het is ook nog niet te zeggen welke versies van de PlayStation 5 er geleverd gaan worden. Vooralsnog is het alleen de PS5 Digital Edition die opduikt. Gamers die de PlayStation 5 met diskdrive besteld hebben, moeten mogelijk langer wachten op hun nieuwe console. Zeker als je de console pas net besteld hebt. De wachtlijst met pre-orders is namelijk enorm.

Pre-orders eerst, ook bij Bol.com

Mocht je geen pre-order hebben staan, dan kun je een PlayStation 5 voorlopig wel vergeten. Alle grote winkels hebben inmiddels aangegeven dat ze eerste alle pre-orders willen afhandelen, en pas daarna de verkoop weer gaan starten. Bol.com was daarop lange tijd een uitzondering, maar ook zij lieten onlangs weten dat ze eerste de lange wachtrij willen wegwerken.

Wil je echt zo snel mogelijk een next-gen console in huis halen? Dan kun je misschien beter je geld inzetten op twee paarden. Hoewel de Xbox Series X momenteel ook overal is uitverkocht, is de kans groot dat deze eerder leverbaar is dan de PlayStation 5. Je kunt voor de zekerheid altijd hier je mailadres achterlaten bij Bol.com. Je krijgt dan als eerste bericht wanneer de consoles weer leverbaar is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.