Pim Jansen
Pim Jansen Games 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 is op dieet en krijgt nieuwe schoenen

De PlayStation 5 is nog steeds niet aan te slepen. Sony heeft door het chip tekort enorm veel moeite om de productie op te krikken. Hierdoor is het rustig in de fabrieken, maar niet op de ontwerpafdeling. Achter de schermen wordt er bij Sony hard gewerkt om de PS5 te verbeteren, en nu zien we daar het eerste resultaat van.

Uit een handleiding blijkt dat Sony heeft lopen sleutelen aan de Digital Edition van de PlayStation 5. Dit is het model zonder een disc drive. Zoals de naam al verklapt, kun je op deze PS5 alleen digitale games downloaden. Afscheid nemen van fysieke schijfjes is voor veel gamers nog een flinke stap. Mocht je daar toch toe bereid zijn, dan krijg je daar wel wat voor terug. De Digital Edition van de PlayStation 5 is 100 euro goedkoper dan de versie met disc drive, én neemt minder ruimte in.

PlayStation 5 is op dieet

Daarnaast is de PlayStation 5 Digital Edition ook lichter. Zeker na de meest recente upgrade. Volgens een handleiding is de nieuwe versie van deze PS5, die het het modelnummer CFI 1100B01 heeft gekregen, 300 gram lichter. De originele versie woog 3,9 kilo, en dat is nu 3,6 kilo geworden.

Volgens PlayStation Universe, die de nieuwe handleiding openbaar maakte, is het nog onduidelijk hoe Sony hun console lichter heeft gemaakt. Wat we wel weten, is dat er niet met de specificaties gerommeld is. De nieuwe PlayStation 5 beschikt over dezelfde hardware en gaat het qua prestaties dus niet beter of slechter doen.

Nieuwe voet voor de PS5

Als consument ga je van deze aanpassing dus weinig merken, maar dat geldt niet voor de andere verbetering die is doorgevoerd. De nieuw versie van de PlayStation 5 heeft namelijk ook een andere voet gekregen. Bij zijn voorganger had je een schroevendraaier nodig om deze vast te zetten. Dat is nu niet meer nodig, want hij is voortaan met de hand aan te draaien.

Sony kiest nieuwe strategie en gaat PlayStation 5 zelf verkopen

Het is overigens niet nieuw dat console-makers hun consoles constant verbeteren. Vaak wordt dit gedaan om het productiekosten naar beneden te krijgen. Soms heeft het ook te maken met tekorten. Dit is ook bij de PlayStation 5 het geval. Zo werd eerder bekend dat er twee verschillende versies van de console in omloop zijn. Wat het verschil daartussen is, lees je hier.

Nog geen PlayStation 5 in huis, maar wil je dan wel? Dan is het goed om dit te weten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.