Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 16 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Pirelli-kalender 2023 pakt uit met topmodellen als muzen

De Pirelli-kalender 2023 komt eraan. Dit jaar pakt de Italiaanse autofabrikant uit met Emily Ratajkowski, Karlie Kloss, Ashley Graham, Adut Akech, Bella Hadid en nog een reeks topmodellen die als muzen zijn vastgelegd.

Natuurlijk staat de Nederlandse Boerinnenkalender op één, maar daarna is toch echt de Pirelli Calendar al jaren ‘s werelds meest besproken kalender. De inhoud is niet meer zo bloot als vroeger, maar nog altijd worden er topmodellen van de bovenste plank gecontracteerd.

Pirelli-kalender 2023: Love Letters to the Muse

De editie van 2023 is geschoten door de Australische fotograaf Emma Summerton en heet Love Letters to the Muse. Daarnaast zijn set-ontwerper Viki Rutsch en kostuumontwerper Amanda Harlech betrokken bij de fotoshoots.

De topmodellen zijn omschreven als muzen. Zo is Bella Hadid ‘The Sprite’. We linken door naar de fotoshoots. De Instagram-posts zijn algemene foto’s van de modellen. Alleen de post met Bella Hadid is van Pirelli. Swipe door die post voor de andere muzen.

Karlie Kloss – The Tech Savant

Karlie Kloss was een van de beroemde Victoria’s Angels en is nog altijd een veelgevraagd topmodel. “Ik wil dat jonge vrouwen beseffen welke macht ze hebben en ze helpen om de leiders van vandaag en morgen te worden”, zegt ze bij het interview in de Pirelli-kalender 2023. Bekijk de fotoshoot hier.

Bella Hadid – The Sprite

Wat is een kalender vol topmodellen anno 2023 zonder Bella Hadid? “Het beste onderdeel van mijn werk is dat ik verschillende karakters voor andere mensen kan zijn”, zegt ze. Bekijk de fotoshoot hier.

Emily Ratajkowski – The Writer

Ook Emily Ratajkowski is een van de topmodellen in de Pirelli-kalender 2023. Niet alleen een muze van de Italiaanse autofabrikant, ook voor ons, zoals je hier ziet. Bekijk de fotoshoot hier.

He Cong – The Sage

He Cong is een van de grootste supermodellen van dit moment uit China. In de Pirelli-kalender 2023 wordt ze omscheven als ‘de wijze’. Bekijk de fotoshoot hier.

Adwoa Aboah – The Queen

Adwoa Aboah is een Brits model. Ze is de oprichter van een feministisch platform voor jonge vrouwen, Gurls Talk genaamd. En nu dus een van de gezichten van de Pirelli-kalender 2023. Bekijk de fotoshoot hier.

Ashley Graham

De term plus-size is gelukkig verbannen, maar Ashley Graham was een van de eerste wereldberoemde plus-size modellen. Tegenwoordig heet dat gewoon model. Bekijk de fotoshoot hier.

Cara Delevingne – The Performer

“Als ik iemand één keer kan inspireren, ben ik een gelukkig mens”, zegt Cara Delevingne in haar interview bij de Pirelli-kalender. Dat zijn nog eens mooie woorden voor 2023. Bekijk de fotoshoot hier.

Adut Akech – The Dream Catcher

Het Zuid-Soedanees-Australische model Adut Akech beleeft een gouden jaar als gezicht van Victoria’s Secret. Dat sluit ze af met een plekje in de kalender der kalenders. Bekijk de fotoshoot hier.

Bekijk hier de volledige line-up van de Pirelli-kalender 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.