Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de twaalf boerinnen in de Boerinnenkalender 2023

Vergeet alle schoonheidswedstrijden en kalenders, want hier is de Boerinnenkalender 2023. Twaalf nuchtere schoonheden, met een glansrol voor Miss Boerin 2022 Roos Boerland (what’s in a name). Maak kennis met de mooiste boerinnen van Nederland.

Of boeren aan hun pr hebben gewerkt in 2022 mag je zelf invullen. Feit is dat je met een beetje inlevingsvermogen de frustratie van de beroepsgroep kunt begrijpen. De agressie van een kleine groep demonstranten valt echter niet goed te praten, en de omgekeerde vlaggen zijn een doorn in het oog van veel Nederlanders. Feit is dat we het jaar vrolijk afsluiten met deze prachtige boerinnen.

Miss Boerin 2022: Roos Boerland (Drenthe)

De winnaar van 2022 is Roos Boerland uit Echten, Drenthe. Zij werd afgelopen weekend tijdens het maïsfeest ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek als winnares gekozen. In totaal waren 407 deelneemsters.

roos boerland, boerinnenkalender 2023, miss boerin 2022, boerinnen
Roos Boerland (Afbeelding: Rachel Bosman / Boerinnenkalender)

“Toen ze mijn naam noemden, schrok ik zo! Natuurlijk wilde ik winnen, maar dit had ik niet verwacht”, zegt de kersverse Miss Boerin Roos Boerland tegen RTV Drenthe. “Ik laat alles nu op me af komen, want ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Fotoshoots? Wie weet, ik ben beschikbaar. Stel je voor dat er leuke dingen tussen zitten?”

Boerinnenkalender 2023: de mooiste boerinnen van Nederland

Uit de 407 boerinnen zijn in totaal twaalf winnaars gekozen voor de Boerinnenkalender 2023. Iedere provincie heeft een afgevaardigde. Maak kennis met de modellen in de onderstaande video. Bestel de kalender hier voor 19,95 euro.

Oh ja, naast de mooiste boerinnen van Nederland in de Boerinnenkalender 2023 is er ook een Boerenkalender met de mooiste boeren. Met hen maak je kennis in deze video.

Marianne Reitsma (Friesland)

Roos Boerland mag dan Miss Boerin 2022 zijn, Marianne Reitsma uit Friesland siert de cover van de Boerinnenkalender 2023. “Ik bin grutsk op ús bedriuw en ik fyn it moai om dit mei te meitsjen“, zegt ze.

Marianne Reitsma, mooiste boerinnen van nederland, boerinnenkalender 2023, modellen, miss boerin 2022
Marianne Reitsma (Afbeelding: Rachel Bosman / Boerinnenkalender)

In de agrarische stemming gekomen? Check deze acht Netflix-films over boeren en het boerenleven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.