Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 7 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Vijf redenen waarom je (geen) Philips Hue lampen in huis moet halen

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: slimme lampen. De tijd dat je een simpele lichtbolletje koopt is voorbij. Net als alle andere apparaten in je huis wordt ook je verlichting smart. Hierbij heb je de keuze uit vele verschillende merken, maar het bekendste zijn zonder twijfel de Hue lampen van Philips. Wij hebben ze uitvoerig getest en hebben vijf reden op een rij gezet waarom jij deze slimme lampen (niet) in huis moet halen.

Maak je leven makkelijker

Grote kans dat je een behoorlijk druk leven leidt. Iedere dag puilt je agenda uit en daarom loont het om waar mogelijk tijd en moeite te besparen. Na een lange dag wil je gewoon neerploffen op de bank en zo min mogelijk actie ondernemen. Philips Hue gaat je daarbij helpen.

Met de slimme verlichting van Philips kun je namelijk zonder op te staan alle lampen in je huis bedienen. Dit doe je met behulp van de handig app. Je telefoon even niet bij de hand of ben je toe moe om zelfs een vinger te bewegen? Dan kun je ze gewoon toespreken. De lampen werken namelijk samen met Amazon Alexa, Apple’s Homekit en Google Home.

Is zelfs dat teveel moeite? Dan kun je er dankzij geofencing zelfs voor kiezen om de lampen aan te laten gaan als je in de buurt bent. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon je verlichting instellen op een timer. Handig als je op vakantie bent en toch de indruk wilt wekken dat je thuis bent. Je kunt zelfs vanaf de andere kant van de wereld je lampen bedienen. Dit is een effectieve manier om dieven buiten de deur te houden. Zie het als een preventief anti-inbraak systeem.

Haal meer kleur in je huis

Een groot voordeel van de lampen van Philips Hue is dat ze niet één kleur hebben. Je kunt namelijk schakelen tussen 16.000.000(!) kleuren. Verzin een kleur en hij zit er gegarandeerd tussen. Dat is niet alleen leuk om mee te spelen, maar heeft ook daadwerkelijk een functie. Het brengt letterlijk kleur in je leven en daar worden we natuurlijk gelukkig van.

Geef de eetkamer een warme rode gloed om een diner met je geliefde nog romantischer te maken, kies voor zachtgeel om ‘s ochtends ontspannen wakker te worden of ga helemaal los als je een feestje geeft. Zoveel kleuren klinkt misschien als een gimmick, maar het heeft dus daadwerkelijk een functie. Met Philips Hue kun je de sfeer in je huis nog beter bepalen.

De ultieme game- en filmervaring

Heb je een televisie of beeldscherm met Ambilight? Dan is het zeker de moeite waard om in Philips Hue lampen te investeren. Deze kun je namelijk samen laten werken met de verlichting van je Ambilight apparaat. Hierdoor wordt je game- en filmervaring nog intenser. Zo kleurt je kamer groen als je FIFA speelt en worden explosies in shooters nog intenser. Hiervoor heb je alleen de Hue Sync app nodig en je bent klaar om iedere film of game nog indrukwekkender te maken.

De app werkt overigens niet alleen met beeld, maar ook met geluid. Laat de Hue Sync app weten dat je muziek aan het luisteren bent en je krijgt er een lichtshow voor terug. De lampen veranderen bij het luisteren van kleur en van helderheid op het ritme van de muziek. Zo maak je zelfs het beluisteren van muziek een feest voor je ogen.

Een flinke investering

Philips Hue biedt een bijna oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. De lampen zijn niet goedkoop, maar zeker de investeringen waard. Er zijn wel concurrenten die hetzelfde proberen, maar geen van deze biedt dezelfde opties, gebruiksgemak, kwaliteit en mogelijkheden als Philips Hue. Je moet het echt zien als een investering in je huis en die is het zeker waard.

Onmisbaar in een smart home

Alle apparaten in je huis worden slimmer. Van je deurbel tot de koelkast en van de wasmachine tot je rookmelder. Tegenwoordig kun je ze allemaal aan je wifi hangen en samen laten werken.

Zo kun je bijvoorbeeld een lamp laten knipperen als je een berichtje hebt binnengekregen, maar het draait niet alleen om gemak. Philips Hue maakt je huis ook veiliger. Zo kan hij door lichtsignalen melden als er iemand voor de deur staat of als waarschuwing als je slimme rookmelder iets gedetecteerd heeft. Met Philips Hue wordt je huis dus slimmer en veiliger.

Meer weten over Philips Hue

Philips Hue verlichting is dus veel meer dan alleen wat lampen. Het is een waardevolle toevoeging op je slimme huis. Een investering die je leven gemakkelijk maakt en kleur geeft. Wil je daar meer over weten en ontdekken welke lampen er allemaal zijn? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.