Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Masters of the Air verliest het van nieuwe serie met bizarre cast

Masters of the Air, de nieuwe oorlogsserie van de makers van Band of Brothers, is zijn leiderspositie kwijt op Apple TV+. Een nieuwe comedy-serie met een bizar uiteenlopende cast bezet nu de troon. Check Palm Royale.

Streamingdienst Apple TV+ brengt niet zo vaak nieuwe series uit. Maar als er dan een nieuwe show is, dan druipt de kwaliteit ervan af. Ted Lasso, The Morning Show, Masters of the Air en zo kunnen we een heel lange lijst maken.

Het tegenovergestelde van Netflix, zeg maar, al doen we de streamingdienst met de rode N daar een beetje mee te kort. Tussen de maandelijkse modderstroom aan nieuwe content vind je ook daar af en toe een parel. Goed, we dwalen af.

Palm Royale stoot Masters of the Air van de troon

Sinds zijn première in januari 2024 was oorlogsserie Masters of the Air de onbetwiste leider in het wereldwijde klassement met meest gestreamde series op Apple TV+. Maar een opvallende cast in een satirische komediesetting wint het nu van oorlog, aldus data van Flixpatrol.

Palm Royale is een tiendelige mini-serie, gebaseerd op de roman Mr. & Mrs. American Pie van Juliet McDaniel. Buitenstaander Max Simmons (Kristen Wiig) probeert een plaats te verwerven in de high society van Palm Beach via de meest exclusieve resortclub van de stad. Al doende leert ze wat ze wel en niet wil doen om haar doel te bereiken.

Het resultaat is vermakelijke satire, waarin de jetset een ferme stilettohak wordt gezet. Aanrader voor de liefhebbers van bijvoorbeeld de film Triangle of Sadness. En weer eens iets luchtiger dan al het bloedvergieten in een oorlogsserie als Masters of the Air.

Bizarre cast vol uiteenlopende sterren

De cast van Palm Royale bestaat uit een lange lijst vol uiteenlopende sterren. Zo is er naast Kristen Wiig een grote rol voor de Puerto-Ricaanse zanger en voormalig superster Ricky Martin, wie kent hem nog? Ook topmodel Kaia Gerber, dochter van Cindy Crawford, is te zien in de serie op Apple TV+.

palm royale kaia gerber
Kaia Gerber in Palm Royale (Afbeelding: Apple TV+)

Een andere grote naam in de hitserie van Apple TV+ is Laura Dern, die in de dramaserie Big Little Lies ook al een ijzersterke satire van de jetset neerzette, maar dan van grimmiger aard. Verder spelen onder anderen Josh Lucas (Yellowstone), Leslie Bibb (Iron Man 2) en Allison Janney (The West Wing) grote rollen. Om over de eindeloze lijst aan gastacteurs in Palm Royale maar te zwijgen.

Nu op Apple TV+

Palm Royale is, net als Masters of the Air, nu te streamen op Apple TV+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.