Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Overheid veilt auto Sywert van Lienden en hij is not amused

De Nederlandse overheid heeft de auto van Sywert van Lienden te koop staan, en daarover is hij not amused. Op zich niet geheel onbegrijpelijk.

Via de website van Domein Roerende Zaken vind je auto’s die in beslag zijn genomen. Om wat voor reden dan ook. Het overgrote deel van dit wagenpark is niet echt de moeite waard, maar zo af en toe vind je een uniek exemplaar, zoals deze BMW Z4 M40i.

Nederlandse overheid veilt BMW Z4 M40i

De betreffende BMW Z4 M40i heeft een geschatte waarde van zo’n 85.000 euro. Sywert van Lienden kocht de wagen in oktober 2020, een paar maanden na de mondkapjesdeal.

Sywert van Lienden, bmw, nederlandse overheid, auto, te koop, veilt
(Afbeelding: Domein Roerende Zaken)

De voormalige BMW Z4 M40i van Sywert van Lienden beschikt over een V6-motor met een vermogen van 340 pk en heeft slechts 8.197 kilometer op de teller. In 4,5 seconden sprint je naar de 100 kilometer per uur en de topsnelheid is 250 kilometer per uur. Biedingsinformatie vind je op de website van de Nederlandse overheid.

Sywert van Lienden niet blij met verkoop auto

Op Twitter heeft Sywert van Lienden zijn ongenoegen geuit over het handelen van de Nederlandse overheid. “Welkom in de rechtsstaat: iemand niet horen/verhoren, geen stukken verstrekken aan verdediging, niet in gesprek treden, geen vervolgingsbeslissing nemen, valse aangiftes in behandeling nemen, niet kloppende proces-verbalen opstellen, maar intussen wel je eigendommen veilen”, aldus de veelbesproken ondernemer.

Later reageerde hij ook nog op SBS, dat schreef over krassen op de auto van een boze buurman. “Lieve SBS-opheftijgertjes. Vanwege een verlamming kan ik al tijden geen auto meer rijden. Het laat mij (kortom) verder koud. Hoop vooral op een mooie opbrengst. Dank voor het onder de aandacht brengen van deze veiling”, aldus Sywert van Lienden op Twitter. Natuurlijk valt de mondkapjesdeal niet goed te praten, maar een hetze zoals dat in deze tijd gebeurt is even pijnlijk om te aanschouwen.

Toch geen interesse in de BMW Z4 M40i? Neem dan middels onze reportage een kijkje in de dubieuze loods van de Nederlandse overheid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.