Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Feministische editie Linda overschaduwd door Twitter-geblunder

Ophef om het nieuwe nummer van Linda, waarin topless BN’ers in actie komen tegen tepelcensuur. En weer is het een man die het feestje verstoort. De man (of vriend) van de redactiechef welteverstaan, die op Twitter suggereert dat hij foto’s van de ‘tetten’ via WhatsApp kreeg toegestuurd van zijn vrouw.

Na het hele gedoe rond ‘vieze Jeroentje’ zou je denken dat de dames van het blad Linda hun mannen een beetje in toom proberen te houden. Al is het voor de bühne. Vooral rond een tijdschriftuitgave met daarin negen blote BN’ers, die topless in actie komen.

Foto’s van ‘tetten via WhatsApp’

Het helpt in deze overgevoelige tijd in ieder geval niet als je thumbnails van blote BN’ers naar je loslippige vriend stuurt, die vervolgens op Twitter tof gaat lopen doen. Iets wat Rianne Meijer, redactiechef bij Linda, klaarblijkelijk dus wel deed. En anders is het des te treuriger wat haar man tweette.

Naast de suggestie dat de redactiechef van Linda de foto’s via WhatsApp heeft verstuurd, is het vooral de tone of voice van haar man die voor ophef zorgt. “Op momenten dat ik via WhatsApp alvast wat thumbnails krijg van goed geslaagde tettenfoto’s, ben ik zo blij”, reageerde hij op een man op leeftijd die vroeg of hij mocht meekijken tijdens de productie. Eerder deelde hij de feministische post van zijn vrouw al op Twitter: “Als liefhebber van tetten vind ik dit het beste nummer dat Rie ooit maakte.” Wat is dat toch met die Linda-mannen?

Uiteraard mag je zeggen wat je wil, en is het tegenwoordig misschien wat betutteld allemaal. Maar je zou kunnen snappen dat je in deze tijd met een paar puberale woorden jouw eigen vrouw en haar werkgever in diskrediet kan brengen. Zijn tweets over ‘tetten’ doen in ieder geval afbreuk aan de feministische boodschap achter het thema. Ze komen volgens veel vrouwelijke Twitteraars ook “een beetje vies” over. Naderhand kwam hij nog met een reactie. “Natuurlijk word ik blij van tettenfoto’s. Ik ben geen monnik”. Inmiddels is zijn Twitter-account afgeschermd.

Redactiechef Linda zegt vaarwel tegen Twitter

Het sneue gevolg in deze tijden is treurig en voorspelbaar: een storm op Twitter. Die kun je uitzitten, maar je kunt ook de ‘tetten’ pakken. De redactiechef van Linda koos voor het laatste.

https://mobile.twitter.com/sweetshome77/status/1559928030893572096

Neemt niet weg dat het nieuwe nummer van Linda een bewaarnummer is. Je koop het hier online.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.