Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Linda breekt Instagram met topless BN’ers tegen censuur

Kun je de shoot met Geraldine Kemper en Kim Feenstra in Linda nog herinneren? Nou, deze zomer gaat Linda nog een stapje verder. Liefst negen topless BN’ers sieren de cover van een editie vol borsten, tegen censuur.

Er is veel te doen over borsten de laatste tijd, vooral omtrent social media. Waarom mogen mannen wel met hun tepels bloot op Instagram, en vrouwen niet? Goede vraag. In Linda tref je deze maand in ieder geval geen censuur. De heroïsche BN’ers in het verhaal zijn Fockeline Ouwerkerk, Geraldine Kemper, Romy Monteiro, Lauren Verster, Joy Delima, Dilan Yurdakul, Gaby Blaaser, Fajah Lourens en Marian Mudder. Een veelzijdiger groep topless powervrouwen ga je niet snel samenstellen.

Ophef om ‘tetten via WhatsApp’ door redactiechef Linda

Linda lanceert editie met borsten tegen censuur

TITS ‘R’ US is het thema in de nieuwe Linda, waarin bekende Nederlandse vrouwen een statement maken tegen de tepelcensuur op Instagram. Ze gaan topless met een boodschap, die helaas nog altijd nodig is.

“Wat is er mis met ons lichaam? Laat gewoon onze borsten zien. We zijn er trots op”, zegt Geraldine Kemper. Waarvan akte. “Ik vind de censuur van vrouwenborsten echt belachelijk”, benadrukt Romy Monteiro in een interview met Linda. “Mannentepels mogen wel overal. Ten eerste: waarom hébben zij nog tepels? Daarnaast hebben wij tepels met een functie, in eerste instantie om je kind te voeden. Het is heel raar dat dat dan niet gezien mag worden.” Waarvan akte.

Topless BN’ers nu in de winkel

De ongecensureerde editie van Linda over de censuur op borsten is nu online te koop en ligt tevens in de winkel. Met al deze topless BN’ers die een sterke boodschap uitdragen, lijkt dit ons wel een bewaarnummertje. Hieronder alvast een paar hoogtepunten.

Geraldine Kemper en Fockeline Ouwerker

Joy Delima

Gaby Blaaser

Tja, een vorm van kunst, als je het zo ziet. Daar denkt dit museum hetzelfde over, getuige een expositie waar bezoekers aan borsten mogen voelen. Ook achter deze topless kunst zit natuurlijk een boodschap.

linda, topless, geraldine kemper, borsten, censuur, tis are us, instagram
De nu al iconische coveromslag (Afbeelding: Linda)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.