Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Modieuze oorlogsserie van Sopranos-veteraan imponeert nu al

Op Valentijnsdag komt een dramaserie tjokvol grote namen uit: The New Look. Apple heeft een eerste trailer voor de oorlogsserie gedropt. Met een vleugje Taylor Swift én Sopranos.

Succession was dé grote serie van afgelopen jaar en domineerde afgelopen week dan ook de Emmy Awards. Fans kunnen dit jaar niet meer op een nieuw seizoen rekenen, want de avonturen van de Roy-familie zijn tot een spectaculair einde gekomen.

De grote nieuwe dramaserie van 2024

Welke show gaat Succession aflossen als de grote dramaserie van 2024? Het is nog veel te vroeg om een sluitend antwoord op die grote vraag te geven, maar alles wijst erop dat Apple een grote kanshebber in de pijplijn heeft zitten. Een topcast, grote namen achter de camera en een oorlogsverhaal: maak kennis met de eerste trailer voor The New Look.

Alsof de nieuwe oorlogsserie van Steven Spielberg en de rest van het Band of Brothers-team nog niet imposant genoeg is, brengt Apple in februari nog een oorlogsverhaal tot leven. Dit keer gaan we niet de lucht in, maar blijven we met onze voeten aan de grond in het Parijs van de Tweede Wereldoorlog.

The New Look: Parijs in de Tweede Wereldoorlog

The New Look komt uit de koker van Todd A. Kessler, een scenarioschrijver die eerder al iconische afleveringen van Sopranos voor zijn rekening nam, en vertelt het verhaal van de modeontwerpers Coco Chanel, Christian Dior en hun vakgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een verschrikkelijke tijd, die tegelijkertijd ook de moderne mode zoals we die nu kennen voortbracht. The New Look is in Parijs gefilmd, op locatie dus, en het script is grotendeels gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Terwijl Dior doorbreekt met “zijn baanbrekende, iconische stempel van schoonheid en invloed”, komt Chanels heerschappij als ‘s werelds beroemdste modeontwerper in gevaar. Cristóbal Balenciaga en Pierre Balmain komen ook voorbij in de Apple TV+ Original.

Grote namen voor en achter de camera

De Sopranos-veteraan heeft een indrukwekkende cast bij elkaar gesprokkeld. Ben Mendelsohn als Christian Dior, Juliette Binoche als Coco Chanel, Maisie Williams als Catherine Dior, John Malkovich als Lucien Lelong, Emily Mortimer als Elsa Lombardi en Claes Bang als Spatz. Daarmee houden de grote namen rond de oorlogsserie niet op. Apple zet, waarschijnlijk ook met Apple Music in het achterhoofd, flink in op de soundtrack van de oorlogsserie.

Apple The New Look Sopranos oorlogsserie
(Afbeelding: Apple)

Jack Antanoff nam de afgelopen jaren de productie van een aantal van de grootste popalbums uit de muziekgeschiedenis voor zijn rekening, waaronder die van Taylor Swift. Voor Apple’s nieuwe sere schakelt hij onder anderen Lana Del Rey, Florence Welch, Nick Cave en Matty Healy van The 1975 in. Je hoeft dus niet op slagvelden, geweren en explosies te gaan rekenen. Nee, The New Look is een oorlogsserie die een onderbelichte kant van de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt.

Peperdure productie van Sopranos-veteraan

Het is op het moment van schrijven onbekend wat het budget van The New Lookis,< maar niet alleen de ellenlange lijst aan grote namen wijst op een flink prijskaartje. De eerste trailer laat bovendien ook vele echte locaties, kostuums en andere schitterend geschoten beelden zien.

Hopelijk leveren al die top-ingrediënten ook een geniale oorlogsserie op. De eerste drie afleveringen van The New Look gaan op 14 februari in première op Apple TV+. Daarna krijgen we tot en met 3 april elke woensdag een nieuwe aflevering geserveerd. Toch nu al trek in een goed oorlogsverhaal? Check dan ook de nieuwe film van Anthony Hopkins.

(Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.