Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

One Night in Miami trailer: knock-outdebuut brengt iconen samen

Regina King is met een opmars van jewelste bezig. Ze won niet alleen een Oscar voor haar rol in If Beale Street Could Talk, maar stal ook de show in HBO’s geprezen Watchmen-serie. De 49-jarige actrice zet die killstreak gewoon door met haar regiedebuut: One Night in Miami.

Dat is een film die vanaf 8 januari, vrijdag dus, in de Amerikaanse bioscopen draait. Treur echter niet, want op 15 januari komt de bijzondere film ook naar Amazon Prime Video. Oftewel, een streamingdienst die je in Nederland ook gewoon kunt gebruiken voor een paar euro. De Netflix-killer is nog altijd een stuk goedkoper dan… Netflix.

One Night in Miami

Maar goed, terug naar Regina King. Haar eerste film als regisseur, One Night in Miami, lijkt al direct een succesverhaal te gaan worden. Critici hebben de dramafilm afgelopen september overladen met lof. Toen maakte One Night in Miami zijn debuut op het Venice Film Festival. Ook stond de titel al in menig eindejaarslijstje.

Deze maand krijgt het grote publiek dus de kans om kennis te maken met het regiedebuut van King. Ze schetst de avond waarop vier iconische figuren uit de geschiedenis samen kwamen.

Vier iconen

De film speelt zich af op een avond in 1964 na de overwinning van Cassius Clay (Eli Goree), die binnenkort bekend zal worden als Muhammad Ali, tegen zwaargewichtkampioen Sonny Liston in de Miami Convention Hall. Daarna verzamelen Clay en drie van zijn vrienden, Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge) zich in een hotelkamer om de overwinning te vieren.

Al snel loopt de avond over in de nacht en ontstaat er een reeks diepe gesprekken over hun plaats in de geschiedenis, hun verantwoordelijkheid voor burgerrechten en pittige en verhitte discussies over hun waarden. Een samenkomst die overigens echt heeft plaatsgevonden, al is de exacte invulling fictief.

Knock-outdebuut op Amazon Prime Video

Het marketingmateriaal belooft een knock-outdebuut van Regina King, met de tour-de-force-acteerwerk van alle vier de hoofdsterren. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Kemp Powers.

Een naam die je wellicht bekend voorkomt, want hij was ook verantwoordelijk voor de recente Pixar-film Soul. Overigens een absolute aanrader.

Topscore op Rotten Tomatoes

Dat klinkt allemaal al uitstekend, en de onderstaande trailer en posters beloven al helemaal veel goeds. Voeg daar een bizar sterke Rotten Tomatoes-score van 97 procent aan toe en het lijkt erop dat een van de beste films uit 2021 al deze maand uitkomt. Laat maar komen Amazon Prime Video! Op naar 15 januari.

Bron: Amazon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.