Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: scherp geprijsde Ferrari Mondial in goede staat

De occasion van de dag is een Italiaanse sportwagen die je niet snel voor deze prijs vindt. Check deze Ferrari Mondial uit 1984.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij regelmatig voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Ferrari Mondial uit 1984

Het gaat om precies te zijn om een Ferrari Mondial Quattrovalvole Cabriolet. Zoals je op de foto’s ziet, verkeert de tweedehands sportwagen, officieel al een oldtimer, nog in goede staat. Sinds zijn geboortejaar heeft de occasion dan ook nog maar 98.000 kilometers gereden.

ferrari mondial, occasion, tweedehands, betaalbaar, 1984
(Afbeelding: Kroymans)

Het design moet je van houden. De puntige belijning is in ieder geval exemplarisch voor de jaren 80. Het ontwerp is gehuld in een onbeschadigde zilverkleurige lak. De Ferrari-velgen en roosters aan de zijkant maken het plaatje compleet. Het interieur is volledig bedekt met rood leer. Voor de rest is het smullen wat betreft de mechanische techniek uit de jaren 80.

V8 en 241 pk

De tweedehands Ferrari Mondial is voorzien van een V8-motor met 241 pk. Daarmee sprintte de wagen ooit in 6,4 seconden naar de 100 kilometer per uur. Of de occasion dat nog steeds haalt, durven we niet te zeggen. Feit is dat je er nog genoeg rijplezier in kunt beleven.

Droom-occasion- scherp geprijsde Ferrari Mondial in goede staat, 2
(Afbeelding: Kroymans)
Droom-occasion- scherp geprijsde Ferrari Mondial in goede staat, 2
(Afbeelding: Kroymans)
Droom-occasion- scherp geprijsde Ferrari Mondial in goede staat, 2
(Afbeelding: Kroymans)

Iconische occasion voor een scherpe prijs

De tweedehands sportwagen uit 1994 staat te koop voor 44.500 euro, en dan is er natuurlijk nog genoeg ruimte om te onderhandelen. Hoe dan ook een scherpe prijs voor een Ferrari in deze staat met zo weinig kilometers op de teller. De occasion staat te koop bij Kroymans, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.