Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nissan ‘Office Pod’ is de ultieme camper voor thuiswerkers

Voorlopig blijven we nog wel even thuiswerken en vermoedelijk blijft deze trend hangen na de pandemie. De Nissan ‘Office Pod’ is een camper die het leven van thuiswerkers kan verrijken.

In de Verenigde Staten is #vanlife een bekend fenomeen. Alles opzeggen en voor onbepaalde tijd lekker rondrijden in je camper en genieten van het leven. Maar het kan ook minder rigoureus, zonder het opzeggen van je baan.

Thuiswerken in de Nissan ‘Office Pod’

De Nissan Office Pod is een van de door de Japanse autofabrikant voorgestelde aanpassingen voor de NV350-camper. Bedacht voor mensen die het thuiswerken in huis zat zijn. Tijdens werkuren kun je met één druk op je smartphone een kantoor aan de achterkant van het busje laten uitschuiven, zodat je in de frisse lucht kunt werken. Het kantoor beschikt over een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau. Heb je natuurlijk wel WiFi nodig, en anders kun je altijd jouw smartphone als mobiele hotspot gebruiken.

Klaar met werk of even pauze? Dan kun je, tevens met één druk op de knop, een parasol en uitgebreide ligstoel laten uitklappen op het dak van de Nissan ‘Office Pod’. Deze ruimte is bereikbaar via het kantoorgedeelte. Voor het ultieme buitengevoel beschikt het uitschuifbare kantoor over een transparante bodem.

Camper onthuld op de 2021 Tokyo Auto Salon

Vooralsnog gaat het om een concept, maar tijdens de virtuele 2021 Tokyo Auto Salon afgelopen weekend is de Nissan ‘Office Pod’ voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. Het project is onderdeel van Nissan Customize 2021.

nissan office pod, camper, thuiswerken
(Afbeelding: Nissan)

Er is nog niets bekend over de eventuele productie van de Nissan ‘Office Pod’. Of de camper ooit naar Nederland komt, is dus ook nog onduidelijk. Inspiratie is er in ieder geval wel. Wellicht kun je het alvast proberen met dit spotgoedkope camperproject.

🚘 Check ook de MINI Vision Urbanaut, de zelfrijdende camper van de toekomst!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.