Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

MINI onthult Vision Urbanaut: zelfrijdende camper van de toekomst

MINI heeft de Vision Urbanaut onthuld. Het elektrische busjes kun je zien als zelfrijdende woonkamer. Leg er een bed in, en je hebt een camper. Het gaat om een concept voor in de toekomst.

De automarkt verkeert in de grootste transitie ooit. Het duurt echter nog wel even voordat de verbrandingsmotor definitief heeft plaatsgemaakt voor de elektromotor. Denk je een stap verder, dan kom je uit bij de zelfrijdende auto, in dit geval een busje.

Vision Urbanaut van MINI

Met de Vision Urbanaut laat MINI zien dat er in de toekomst anders nagedacht kan worden over het ontwerp van een elektrische auto. Het idee dat iemand achter het stuur zit is op den duur ouderwets. Deze camper, die iets wegheeft van de Microbus van Volkswagen, is een rijdende woonkamer waarin je gezellig kunt babbelen terwijl je van A naar B rijdt.

Je kunt de MINI Vision Urbanaut overigens wel zelf besturen. Het elektrische busje heeft drie standen, die zowel het interieur als de manier van rijden wijzigen. Met een token in het dashboard kies je voor Chill, Vibe of Wanderlust.

MINI-Vision-Urbanaut-Living-Room-Concept-6

De eerste stand is Chill, waarbij het elektrische busje in een pod verandert die autonoom rijdt. In deze modus wordt de achterbank uitgeschoven tot een zitbank en verandert het busje in een zelfrijdende woonkamer. Het informatiescherm verandert in een lamp.

Zelfrijdende woonkamer, behalve in standje Wanderlust

De tweede stand is Vibe, gericht op gezelligheid met medepassagiers. Hierbij gaat de voorruit van de MINI Vision Urbanaut open om een balkon te creëren en krijgt het interieur clubachtige sferen. Denk aan graphics op de voorkant, wielen, achterkant en binnenkant van het busje. Deze gaan samen het ritme van de muziek.

mini vision urbanaut, busje, camper, zelfrijdende woonkamer

Wanderlust is de enige stand waarbij je als chauffeur zelf moet rijden. Het interieur verandert in dat van een klassiek busje. Met een ouderwets bestuurdersstoel, dus. Op het scherm vind je naast weginformatie ook vintage reisbeelden uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

mini vision urbanaut, busje, camper, zelfrijdende woonkamer
mini vision urbanaut, busje, camper, zelfrijdende woonkamer

Zoals gezegd is de MINI Vision Urbanaut een conceptmodel voor de toekomst. Lees hier meer over het elektrische busje.

🚘 Check ook: De modulaire eBussy is een elektrische camper en nog veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MINI onthult Vision Urbanaut: zelfrijdende camper van de toekomst
Sluiten