Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Avengers-duo onthult serie met Matrix en Game of Thrones-sterren

Wat als The Russo Brothers, het meest bekend van Avengers: Endgame, sterren wegplukken uit The Matrix Resurrections en Game of Thrones? Dan heb je het droomkoppel dat centraal staat in de nieuwe Amazon Prime Video-serie Citadel.

Sorry dat we zo clickbait zijn in deze artikelkop, maar wellicht link je de naam Richard Madden niet direct aan Game of Thrones en Priyanka Chopra niet aan The Matrix Resurrections. Ook onze excuses als we je op dat vlak juist weer onderschatten, maar we willen je gewoon attenderen op een veelbelovende nieuwe serie.

Citadel, de nieuwe serie van de Avengers-broers

Citadel is een Amerikaanse sciencefiction-spionageserie gemaakt door Josh Appelbaum en Bryan Oh, geproduceerd door de Avengers-broers. Richard Madden (Game of Thrones, Bodyguard) en Priyanka Chopra (The Matrix Resurrections) spelen als Citadel-agenten Mason Kane en Nadia Sinh de hoofdrol. De serie bevat spin-offs in verschillende landen en talen.

Naar eigen zeggen zijn The Russo Brothers geïnspireerd door James Bond, maar het wordt geen makkelijke rip-off van dat verhaal. “Wij willen met Citadel niet de zoveelste ‘nieuwe James Bond’ brengen, maar zien het als taak om de Prime Video-kijker een geheel nieuwe spionage-ervaring te bieden”, aldus de broers in een interview met Film Total.

Matrix meets Game of Thrones

Een serie met een James Bond-sausje, vanuit twee breinen die de Avengers tot grote hoogten hebben gebracht. Dat klinkt al lekker. Maar de algoritmische soep heeft een nog veel uitgebreider recept. Richard Madden ken je natuurlijk als Robb Stark uit de eerste seizoenen van Game of Thrones (maar ook van Bodyguard en The Eternals). Priyanka Chopra veroverde de harten van filmkijkers onder meer als Sati in The Matrix Resurrections.

priyanka chopra, richard madden, matrix, game of thrones, avengers, serie, citadel, trailer, amazon prime video
❤️ (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Samen vertolken ze als spionnenduo Mason Kane en Nadia Sinh de hoofdrol in Citadel. Hebben de Avengers-broers hiermee voor Amazon Prime Video een histserie geschapen? Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig. De nieuwe serie is vanaf 28 april te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.