Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

15 nieuwe Nike Air Max 1-sneakers én een bonus in aantocht

De zomer 2023 wordt er eentje om nooit te vergeten voor liefhebbers van de Nike Air Max 1. De sneakers komen in vijftien nieuwe varianten uit en vandaag (25 juli) verschijnen er twee daarvan. En er is nog een bonusnieuwtje voor dezelfde liefhebbers.

Je kunt wel stellen dat Nike AM1 de oermoeder van alle sneakers is, al zullen daar verhitte discussies over gevoerd worden. Onlangs kwam hiervan zelfs weer de moeder uit, namelijk de Big Bubble, de oorspronkelijke schets van het iconische model dat er uiteindelijk nooit kwam. Tot afgelopen voorjaar, maar dat oermodel is uiteraard allang uitverkocht.

15 nieuwe Nike Air Max 1-sneakers

Hoe dan ook, je hebt genoeg andere opties. Er komen volgens Sneakerjagers maar liefst vijftien nieuwe varianten aan. Swipe door de onderstaande Instagram-post om alvast een eerste selectie te maken. Check trouwens ook de net uitgekomen heritage-editie Crepe Light Bone, die je op de hoofdfoto van dit artikel ziet.

Via de website van Sneakerjagers zie je wanneer welke sneakers uitkomen. Vandaag komt in ieder geval een van onze favorieten uit, de Nike Air Max 1 ‘Chili’.

AM1 Chili

De sneakers zijn gebaseerd op de Chili-editie uit 2003 en hebben een basis van witte mesh en overlays van grijs en zwart leer. De swoosh, veteroogjes, het lipje op de tong en de air-unit zijn uitgevoerd in de kleur van een rode peper. Vandaar de hete naam van deze Air Max 1.

nieuwe nike air max 1 chili sneakers
🌶️ (Afbeelding: Nike)

De sneakers gingen vandaag in de verkoop via de officiële website, maar waren in één klap uitverkocht. Gelukkig gaat de lancering gefaseerd. Bekijk via Sneakerjagers waar je de Nike Air Max 1 ‘Chili’ vandaag of op latere data kunt kopen. Ze kosten 150 euro.

Bonus: personaliseren

Jawel, de Nike Air Max 1 wordt toegevoegd aan Nike By You. Dat betekent dat je de oermoeder van alle sneakers straks zelf kunt ontwerpen.

Check ook de zomersale van Nike en New Balance met een karrenvracht vol schoenen met forse korting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.