Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds reboot twee iconische jaren 90-series als producer

Acteur en filmproducent Ryan Reynolds brengt de jaren 90 terug in jouw huiskamer met de iconische series Biker Mice from Mars en ALF. Hij gaat de reboots maken met zijn productiebedrijf Maximum Effort.

Ryan Reynolds ken je vooral van zijn rollen in Deadpool en felgekleurde actiefilms als Free Guy en 6 Underground. Maar hij is veel meer dan alleen acteur. Zo heeft hij een marketingbureau waarmee hij geniale campagnes maakt, runt hij een ginmerk, is hij eigenaar van een voetbalclub en doet hij nog veel meer.

Ryan Reynolds brengt jaren 90-series terug

Maar hij is dus ook producent binnen zijn eigen productiebedrijf. Hij groeide op in de jaren 80 en 90, een gouden televisietijdperk waarin sitcoms en tekenfilms als paddenstoelen uit de grond schoten. Twee van zijn favorieten, Biker Mice from Mars en ALF, gaat hij nu gewoon opnieuw maken.

Alf

“Bij Maximum Effort houden we ervan om risico’s te nemen en de grenzen tussen shows en sponsoring te vervagen, omdat we geloven dat beide even vermakelijk kunnen zijn”, aldus Reynolds. “Naast mijn irrationele liefde voor ALF toen ik opgroeide, was een van de redenen dat we deze show in licentie gaven juist omdat Paul, Shout! Studios en onze onverschrokken merkpartners met ons wilden samenwerken om het buitenaardse wezen weer tot leven te brengen.”

ALF was een populaire poppen-sitcom van 1986 tot 1990, die ook daarna nog jarenlang werd uitgezonden. De show draaide om een familie die een buitenaardse levensvorm in huis neemt, nadat die is neergestort in hun garage. Ze verbergen het wezen voor nieuwsgierige buren en overheidsinstanties.

Biker Mice from Mars

Waar Ryan Reynolds ons op de redactie vooral blij mee maakt, is de aangekondigde reboot van jaren 90-tekenfilm Biker Mice from Mars. Alleen het intro, met de heerlijke glam metal, is al iconisch. De tekenfilm gaat over de drie antropomorfe motormuizen Throttle, Modo en Vinnie. Ze ontsnappen aan een oorlog op hun thuisplaneet Mars, voordat ze aankomen om de aarde te verdedigen tegen het kwaad dat hun thuisland heeft vernietigd.

“Sommige mensen weten dat ik een motorliefhebber ben”, verklaart Reynolds. “Het was dus niet meer dan logisch dat we aan boord sprongen van Biker Mice from Mars. Maximum Effort en Fubo kijken ernaar uit om samen met onze vrienden van Nacelle een nieuwe draai te geven aan deze cultklassieker.”

Meer reboots uit de eighties en nineties

ALF en Biker Mice From Mars zijn niet de eerste iconische series uit de jaren 80 en 90 die terugkeren. Zo zijn er ook reboots van Perfect Strangers, Night Court, Life Goes On, Who’s the Boss?, Goosebumps in de maak.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.