Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nederlandse Netflix-serie met Undercover-DNA en bondgirl

Er komt een nieuwe Nederlandse Netflix-serie aan. Met onder anderen Undercover-ster Elise Schaap en wereldster Famke Janssen in de gelederen. De volledige cast van Amsterdam Empire is onthuld en belooft veel.

Nederlandse series en films op Netflix zijn hot. Vooral Undercover en de spin-offs waren een internationaal succes. Dezelfde makers komen nu met een serie die daar qua cast sowieso niet voor onder doet.

Nederlandse Netflix-serie Amsterdam Empire

Netflix kondigde vandaag de volledige cast aan van Amsterdam Empire. Eerder werd al bekend dat Famke Janssen (onder meer bekend van X-Men en haar rol als bondgirl in GoldenEye) de hoofdrol van Betty gaat vertolken in de nieuwe Nederlandse serie. Haar tegenspeler wordt Jacob Derwig in de rol van Jack, de man van Betty. En daarmee houdt het niet op wat betreft de cast van de Nederlandse serie.

famke janssen amsterdam empire betty van doorn cat nieuwe nederlandse netflix serie
Famke Janssen als Betty van Doorn (Afbeelding: Netflix)

Ook zijn Elise Schaap (Marjolein Hofman), Jade Olieberg (Katja van Doorn), Jesse Mensah (Patrick van Doorn) en Yannick van de Velde (Erik Ketels) in Amsterdam Empire te zien.

Jacob Derwig als coffeeshopuitbater Jack van Doorn

De Nederlandse serie gaat over Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop-imperium Jackal. Hij heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal.

jacob derwig amsterdam empire betty van doorn cat nieuwe nederlandse netflix serie
Jacob Derwig als Jack van Doorn (Afbeelding: Netflix)

Jacob Derwig: ’Ik kijk er erg naar uit om de rol van Jack te gaan spelen. Ik vind het geweldig om te mogen werken met Famke Janssen, Elise Schaap en de rest van het creatieve team. We zijn nog maar net begonnen met de productie, maar het is nu al een fantastische ervaring.’’

Uit de koker van het Undercover-team

De zevendelige Nederlandse Netflix-serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, bekend van succesvolle hits als Undercover en FerryAmsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin.

Elise Schaap, Famke Janssen en de overige cast

De volledige cast van de Nederlandse Netflix-serie is dus onthuld. Alvast een welkomstapplausje voor Famke Janssen, Jacob Derwig, Elise Schaap, Jade Olieberg, Jesse Mensah, Yannick van de Velde, Romana Vrede, Victor Löw, Raymond Thiry en Chris Nietvelt.

Jesse Mensah, Jade Olieberg, Yannick van de Velde amsterdam empire betty van doorn cast nieuwe nederlandse netflix serie
Jesse Mensah, Jade Olieberg en Yannick van de Velde (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.