Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Undercover-maker onthult Nederlandse Netflix-serie met superster

Maak kennis met Amsterdam Empire, de nieuwe Nederlandse Netflix-serie van de makers van Undercover. Oh ja, Famke Janssen speelt de hoofdrol.

Famke Janssen is een van de grootste Hollywoodsterren ooit. Je kent haar van grote rollen in X-Men, James Bond-film Golden Eye, Taken en nog veel meer grote films en series. Nu gaat ze eindelijk eens Nederlands praten.

Nederlandse Netflix-serie van makers Undercover

Netflix komt dus met een nieuwe Nederlandse Original serie met Famke Janssen in de hoofdrol: Amsterdam Empire. Dat maakt Larry Tanz (VP of Content voor EMEA) vandaag bekend tijdens het festival Series Mania in Frankrijk.

De zevendelige Netflix-serie is geschreven en gecreëerd door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen – bekend van succesvolle hits als Undercover en Ferry. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door Jonas Govaerts en geproduceerd door het in Amsterdam gevestigde Pupkin.

Famke Janssen ook mede-producent Amsterdam Empire

Famke Janssen en Nico Moolenaar zijn tevens betrokken als uitvoerende producenten. Antoinette Beumer, Director Series voor de Benelux bij Netflix: “We zijn heel erg blij om de eerste serie aan te kondigen uit onze talentdeal met Nico Moolenaar, Amsterdam Empire. Het werken met Nico, Piet en Bart is ontzettend fijn. Na het zien van hun fantastische werk aan Ferry en Undercover, kunnen we niet wachten om te zien hoe ze dit boeiende misdaaddrama tot leven gaan brengen. Daarnaast is het een eer om Famke Janssen aan boord te hebben als Betty, en kijken we uit naar de geweldige impact die ze gaat hebben op deze rol en de serie.”

Het was al langer de van ambitie van Antoinette Beumer om Nederlands grootste ster, Famke Janssen, terug naar Nederland te halen om haar voor het eerst in haar illustere carrière in een Nederlandse serie te zien acteren. “Het personage Betty was geschreven met Famke in ons hoofd en ik ben dan ook waanzinnig blij dat ze met ons dit avontuur wil aangaan. Na jaren in de wereld van Ferry Bouman te hebben vertoefd met Undercover, is het spannend en opwindend om een nieuw universum te mogen creëren. Stay tuned voor verdere updates, want we zijn een uitmuntende cast en crew aan het verzamelen,” aldus Nico Moolenaar.

‘Kijk uit naar mijn eerste Nederlandse rol’

Famke Janssen: “Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team. Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt.”

Het plot

Maar waar gaat de Nederlandse Netflix-serie Amsterdam Empire over? Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal.

Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty (Famke Janssen), een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.

Amsterdam Empire is een extravagant misdaaddrama vol glamour en grime in het hart van de Amsterdamse cannabis scene. Weer eens iets anders dan de xtc in Undercover. De Nederlandse Netflix-serie is naar verwachting in 2025 op Netflix te zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.