Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Famke Janssen domineert Netflix met wereldwijde nummer 1-hit

Netflix-film Locked In is op dit moment de best bekeken film van alle streamingdiensten wereldwijd. Of de kwaliteit correspondeert met de kwantiteit, vertellen we later. Feit is dat de film wordt gedragen door de Nederlandse actrice Famke Janssen.

Famke Jansen was jarenlang dé Nederlandse actrice in het buitenland, maar bij rondvraag aan de net afgestudeerden op andere redacties die bij ons op dezelfde werkvloer zitten, blijkt die naam helemaal niet meer zo bekend.

We frissen even vlug het geheugen van de jonge generatie op. Ze was bondgirl in James Bond-film GoldenEye (1995), speelde Jean Grey in verschillende X-Men-films (2000 – 2014), was te zien in series als The Blacklist (2016) en When They See Us (2019), en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vergeten we nog de onverwachte Netflix-hit uit 2021: Dangerous.

Famke Janssen met Locked In op Netflix

Aan het lange CV van Famke Janssen is nu dus Locked In toegevoegd, en dat is direct een succesnummer. De Nederlandse actrice speelt een vriendelijke verpleegkundige. Ze probeert de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt te achterhalen en ontdekt ontrouw, bittere rivaliteit, verraad en moord.

De Nederlandse actrice wordt in de Netflix-film geflankeerd door onder anderen Rose Williams (Mrs. Harris Goes to Paris), Alex Hassell (His Dark Materials), Finn Cole (Animal Kingdom) en Anna Friel (Marcella).

Hoe scoort de Nederlandse actrice?

Locked In heeft een sterke cast en volgens filmdatawebsite Flixpatrol is het al dagenlang de meest gestreamde film wereldwijd op dit moment. Maar wat zeggen de recensenten?

locked in netflix famke janssen nederlandse actrice
(Afbeelding: Netflix)

Nou, die schrijven nog niet naar huis over Famke Janssen. Wel schrijven ze de film met de Nederlandse actrice de grond in. Op Rotten Tomatoes zijn nog te weinig recensies voor een collectieve score, maar tot nu toe zijn de filmcritici op één recensie na negatief met een groene splash. De score onder het kijkerspubliek is wel al bekend, en met 26% tevens pijnlijk laag. De algehele consensus: ‘Locked In is de zoveelste zouteloze thriller van Netflix’. IMDb is iets positiever gemutst met een rating van 5,3 uit 10.

Oordeel zelf: Locked In is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.